ERÜ'de 8. Erciyes Pediatri Akademisi Gerçeklestirildi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tip Fakültesi Çocuk Sagligi ve Hastaliklari Anabilim Dali tarafindan düzenlenen ’8. Erciyes Pediatri Akademisi’ gerçeklestirildi.

ERÜ'de 8. Erciyes Pediatri Akademisi Gerçeklestirildi
Sabanci Kültür Sitesi’nde düzenlenen etkinlige; Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalis, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Murat Borlu, Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Hizir Yakup Akyildiz, Saglik Bilimleri Üniversitesi Kayseri Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ilhami Çelik ile akademisyenler ve ögrenciler katildi.

Etkinligin açilis konusmasini yapan ERÜ Tip Fakültesi Çocuk Sagligi ve Hastaliklari Anabilim Dali Baskani Prof. Dr. Duran Arslan, kongrenin düzenlenmesinde emegi geçenlere tesekkür ederek, kongre programi hakkinda bilgiler verdi. Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalis ise konusmasinda, kongrenin önemine dikkat çekti. Erciyes Üniversitesi’nin son yillarda büyük atilimlar yaptigina dikkat çeken Rektör Çalis; “Üniversitemizin basarilarinda tip fakültemizin çok büyük katkilari vardir. Bugün düzenlenen 8. Erciyes Pediatri Akademisi’nde Tip Fakültesi Çocuk Sagligi ve Hastaliklari Anabilim Dalindaki tüm akademisyenlerimiz ve ögrencilerimiz büyük katkilar saglayacaktir. Sekiz yildir düzenlenen nu kongre insallah her yil devam edecektir. Bu konuda Erciyes Üniversitesi üst yönetimi olarak her yil oldugu gibi bundan sonrada bizler destek vermeye devam edecegiz. Özellikle son yillardaki Pediatri alanindaki gelismeler burada paylasilarak, ögrencilerimize ve asistanlarimiza önemli katkilar saglayacaktir” dedi.

Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç da konusmasinda Kayseri’nin saglik altyapisi ile saglik turizminin merkezi oldugunu söyledi.

Konusmasinda ögrencilere de seslenen Baskan Büyükkiliç, “Sevgili gençlerimiz, sizler bizim gelecegimiz ve güvencemizsiniz. Bizler sizler için variz. Sizlere hizmet etmeyi ibadet bilen anlayisin sahipleriyiz. Sehrimizin, kurum ve kuruluslarimiz ile aile ve arkadaslarimizin kiymetini bilelim. Bos ver demeyelim. Hep beraber paylasalim. Sonrasinda inanin kazanan sizler olacaksiniz” diye konustu.

Açilis konusmalarinin ardindan emekli olan Çocuk Sagligi ve Hastaliklari Anabilim Dali Ögretim Üyeleri Prof. Dr. Kazim Üzüm ve Prof. Dr. Mustafa Kendirci’ye plaket takdim edildi. Akademik sunumlar ile devam eden etkinlik, 3 gün sürecek.
Kaynak: İHA