Baskan Uysal Açiklamasi 'Çevre Konusunda Somut Adimlar Atilmali'

Muratpasa Belediye Baskani Ümit Uysal, Akdeniz’de Biyoçesitlilik karma sergisinin açilisinda çevre konusunda somut adimlarin atilmasi gerektigini belirterek “Dogrudan alana müdahale eden etkinliklere ihtiyaç var. Belediye olarak eylem plani hazirladik. Uyguluyoruz” dedi.

Baskan Uysal Açiklamasi 'Çevre Konusunda Somut Adimlar Atilmali'


Antalya’da, Muratpasa Belediyesi’nin bu yil 3’üncüsünü düzenlendigi Çevre Festivali çerçevesinde Akdeniz’de Biyoçesitlilik karma sergisi, Aydin Kanza Sanat Galerisi’nde açildi. Sergi, Akdeniz’de nesli tükenen ve tükenmekte olan deniz canlilari ve deniz kirliligi gibi konularda renk ve motifleriyle farkindalik olusturmak isteyen sanatçi ve akademisyenlerin eserlerinden olusuyor. 15 Mayis’a kadar açik kalacak sergi, akademisyen ve sanatçi Can Gökçe’nin küratörlügünde, akademisyen ve sanatçi Solmaz Selçuk’un koordinatörlügünde hazirlandi. Serginin açilisina Belediye Baskani Ümit Uysal da katildi.



“Belediye olarak eylem plani hazirladik”

Baskan Uysal, açilista yaptigi konusmada, çevre konusunda artik somut adimlar atilmasi gerektigini dile getirdi. Baskan Uysal, “Dogrudan alana müdahale eden etkinliklere ihtiyaç var. Hobimsi faaliyetlerinin ötesinde direk sahada ele alip dogru bildiklerimizi söylemeye çok ihtiyaç var. Belediye olarak eylem plani hazirladik. Uyguluyoruz. Gelistirerek bunu devam ettirecegiz. Burada dogada yasanan agir tahribati sanat yoluyla insanlarin dikkatine sunan estetik bir sergiyle Çevre Festivalimizi açiyoruz” diye konustu.

Baskan Uysal, konusmasinin ardindan sergide eserleri yer alan sanatçilara katilim belgelerini takdim etti ve sanatçilarla birlikte sergiyi gezdi.
Kaynak: İHA