Sehzadeler Meclisi 22 Gündem Maddesini Karara Bagladi

Sehzadeler Belediyesi Mayis Ayi Meclis Toplantisi, Sehzadeler Belediye Baskani Ömer Faruk Çelik baskanliginda yapildi. 22 gündem maddesinin görüsülerek karara baglandigi toplantida Baskan Çelik, belediyenin gerçeklestirdigi çalismalar hakkinda meclis üyelerine bilgi verdi.

Sehzadeler Meclisi 22 Gündem Maddesini Karara Bagladi
Sehzadeler Belediyesi Mayis Ayi Meclis Toplantisi, dün Sehzadeler Belediye Baskani Ömer Faruk Çelik baskanliginda yapildi. Saygi durusunda bulunulup Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan toplantida Baskan Çelik, belediyenin Nisan ayinda yaptigi çalisma ve hizmetler hakkinda meclis üyelerine bilgi verdi.

Millet Kütüphanesi ve Gençlik Merkezi yükseliyor

Ilk olarak Millet Kütüphanesi ve Gençlik Merkezi projesi hakkinda bilgi veren Baskan Çelik, “Eski adliye lojmanlari olarak bilinen Yarhasanlar Mahallesi’ndeki 1.453 metrekarelik alanda, 16 milyon TL’lik bir yatirimla hayata geçirecegimiz Millet Kütüphanesi ve Gençlik Merkezi’nin temelini törenle attik. Insaatimizi dün de santiyeye giderek, bizzat inceledim. Yapim çalismalari takvimine uygun sekilde ilerliyor. Rabbim kazasiz, belasiz tamamlayip halkimizin hizmetine sunmayi nasip etsin.” dedi.



Sancaklibozköy projesi hizmete açildi

Sancaklibozköy Mahallesi’nde yaklasik 2 milyon 500 bin TL maliyette hayata geçirdikleri Çok Amaçli Salon, Açik Dügün Salonu, Büfe ve Çevre Düzenleme projesini de törenle hizmete açtiklarini kaydeden Çelik, “Proje içerisinde; 800 metrekare Çok Amaçli Salon, 1460 metrekare Açik Dügün Salonu, 15 metrekare Büfe, 1740 metrekare Yürüyüs Alani, 3 bin 750 metrekare Otopark Alani ve Piknik Alanlari yer almaktadir. Sehrimize, Sehzadelerimize hayirli, ugurlu olsun.” diye konustu.



TOKI konutlarinda hedef; yil sonunda teslim

Sancaklibozköy Mahallesinde yapimi devam eden 400 konutluk TOKI projesinde de insaat sürecinin devam ettigini kaydeden Baskan Çelik, “AK Parti Manisa Milletvekilimiz Sayin Ugur Aydemir ile santiyede incelemelerde bulunduk, örnek daireleri gezdik. Son derece güzel daireler yapiliyor. Yil sonuna dogru konutlarin tamamlanarak, hak sahiplerine teslim edilmesi planlaniyor.” dedi.



Kentsel dönüsümde yikim çalismalari ay sonunda tamamlanacak

Manisa’nin elli yillik hayali olan, 5 mahalleyi kapsayan ve 365 dönümlük bir alanda hayata geçirecekleri Kentsel Dönüsüm Projesinin birinci etabinda yikim çalismalarinin devam ettigini anlatan Baskan Çelik çalismalarin ay sonuna kadar tamamlanacagini söyledi.



Diger projeler hakkinda da açiklamalarda bulunan Baskan Çelik sunlari söyledi: “2. Anafartalar Mahallemizde 4 bin 700 metrekarelik bir alanda 3 milyon 100 bin TL’lik bir bedelle hayata geçirecegimiz Skate Park projemizin de yapimi devam ediyor. Parkimizi Eylül ayinda tamamlayip halkimizin hizmetine sunmayi planliyoruz. Simdiden hayirli ugurlu olsun. Günde 3 bin ihtiyaç sahibi vatandasimiza sicak yemek çikarabilecek kapasiteye sahip Sehzadeler Asevi’nin yapisal düzenlemeleri bitmek üzere. Iç donanimin kurulmasiyla ilgili çalismalarimiz da yapip kisa zaman sonra hizmete açmayi planliyoruz. Manisa’nin fethinden sonra Saruhan bey tarafindan yaptirilan Fetih Mescidi’nin restorasyonu için ihale gerçeklestirildi, yüklenici firmaya yer teslimi yapildi. Su anda santiye kurma çalismalari yapiliyor. Tamamlandiktan sonra restorasyon çalismalari baslayacak. Kiran çiftlik mevkinde kuracagimiz Günes Enerji Santralimizin lisansini aldik, ihalesini yaptik ve yer teslimi gerçeklesti. Projenin Haziran ayi sonunda tamamlanmasi planlaniyor. 1 megawatlik santralimizde üretecegimiz enerji ile Sehzadeler Belediyesi olarak ayda 450 bin TL kar edecegiz. Ikinci lisansimizi da almak için müracaatimizi yaptik. Her iki santralimiz de faaliyete geçtiginde Sehzadeler Belediyesi olarak harcadigimiz enerjinin büyük bir kismini belediye olarak kendimiz üretmis olacagiz. Sarialan, Saribeyler ve Gökbel Mahallelerimizdeki okullarimizin bahçesine, hemsehrilerimizin kullanimi için çok amaçli kullanim alanlari yapacagiz. Bu ay içerisinde bunlarin da ihalelerini yaparak, çalismalara baslayacagiz.

Karayenice Mahallemizdeki 425- 426 nolu parsellerde 27 bin metrekarelik bir alanda hayata geçirecegimiz Hayvan Bakim ve Rehabilitasyon Merkezi projemiz için kurum görüsleri aliniyor. Gelecek kurum görüslerine istinaden ihalesine çikacagiz. Hedefimiz bu çalismamaizi yilsonuna kadar tamamlamak. Çavusoglu Mahallemize kazandiracagimiz Çok Amaçli Salon, Muhtarlik Binasi ve Saglik Evi Projemizin de bu ay içerisinde yeniden ihalesi yapilacak.”

Baskan Çelik’in konusmasinin ardindan gündem maddelerinin görüsülmesine geçildi. 22 gündem maddesi görüsülerek karara baglanirken haziran ayi meclis toplantisinin 3 Haziran Cuma günü saat 17.00’da yapilacagi belirtildi.
Kaynak: İHA