Ramazan Davulculari Ramazan Ayina Davul Gösterisi Ile Veda Etti

Kastamonu’nun Tosya ilçesi Ramazan ayi sahurda davul çalarak ve maniler söyleyerek vatandaslari uyandiran davulcular, Ramazan ayinin son gecesinde davul gösterisi ile bayrami karsiladilar.

Ramazan Davulculari Ramazan Ayina Davul Gösterisi Ile Veda Etti
Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Ramazan davulculari, tokmaklarini bu sefer Ramazan ayina veda etmek için vurdu. Ramazan ayinin son sahuru önce Cumhuriyet Meydaninda bir araya gelen davulcular, yaptiklari gösteri ile Ramazan Bayrami’ni karsiladi. Meydanda toplanan vatandaslar ise davulcularin gösterisini izledi. Yaklasik 1 saat süren gösterisinin ardindan vatandaslar halay çekti.

"Biz Ramazan kültürümüzü yasatmaya çalisiyoruz"

Ramazan davulcusu Furkan Kaynar, Ramazan kültürünü yasatmaya çalistiklarini belirterek, "Biz bu aksam burada Ramazan kültürümüzün bir parçasi olan davul kültürünü yasatmaya çalisiyoruz. Ben davulcu Furkan Kaynar ve davulcu arkadasim Ibrahim Degirmenci ve zurnaci ustamiz Bekir Kefeli ile birlikte ilçemiz Cumhuriyet Meydaninda vatandaslarimiza güzel bir davul gösterisi sunarak maniler, halaylar esliginde ’Ramazan ayina veda, bayrama merhaba’ programi yaptik. Ramazan ayinin vazgeçilmezlerinden olan kültürümüzün önemli degerlerinden olan Ramazan ayi sahur davulculari olarak bizlere destegini esirgemeyen ilçe yöneticilerimize, vatandaslarimiza tesekkür ediyoruz’’ dedi.

Kaynak: İHA