Mardin'in De Bulundugu 7 Ilde Enerjide Acele Kamulastirma Karari

Mardin, Samsun, Bursa, Ordu, Burdur, Balikesir ve Mus’ta yapilacak enerji projeleri için bazi tasinmazlarin acele kamulastirilmasina karar verildi.

Konuya iliskin Cumhurbaskanligi kararlari Resmi Gazete’de yayimlandi. Buna göre, Samsun Asarcik Dogal Gaz Boru Hatti Projesi ve Nusaybin Ilçesi Dogal Gaz Boru Hatti Projesinin yapimi amaciyla projelerin güzergahina isabet eden tasinmazlar ile projeler dahilinde insa edilecek sabit tesisler, ulasim yollari, enerji nakil hatlari, katodik koruma hatlari ve anot yataklarinin yapimi için ihtiyaç duyulan tasinmazlar Boru Hatlari ile Petrol Tasima AS tarafindan kamulastirilacak.

Türkiye Elektrik Iletim AS (TEIAS) Genel Müdürlügüne ait 380 kW Bursa Bati Trafo Merkezi Sahasi ve Baglanti Yolu ve 154 kW Akkus-Korgan-Kavsak HES Fatsa Enerji Iletim Hatti Projesi güzergahina isabet eden tasinmazlarin direk yerlerinin mülkiyet seklinde, iletken salinim gabarisinin ise irtifak hakki kurulmak suretiyle, söz konusu genel müdürlük tarafindan acele kamulastirilmasina karar verildi.

Kaynak: İHA