Ege Deri Ve Deri Mamulleri Ihracatçilari Birligi'nde Erkan Zandar Güven Tazeledi

Ege Deri ve Deri Mamulleri Ihracatçilari Birligi’nin 2021 Yili Seçimli Genel Kurulu’nda Erkan Zandar güven tazeledi.

Ege Deri Ve Deri Mamulleri Ihracatçilari Birligi'nde Erkan Zandar Güven Tazeledi
Ege Deri ve Deri Mamulleri Ihracatçilari Birligi’nin 2021 yili seçimli genel kurulu Ege Ihracatçi Birlikleri Konferans Salonu’nda yapildi. Genel Kurulda mevcut baskan Erkan Zandar güven tazeledi. Ege Deri ve Deri Mamulleri Ihracatçilari Birligi Baskani Erkan Zandar, kurulda yaptigi konusmada, “Pandemi döneminde sanal ortamda satis yapilabildigini gördük. Dijital platformlarda baslattigimiz çalismalari ileri tasiyacagiz. Günümüzde Metaverse gerçegi var. Sanal showroom nasil yapilir, deri sektöründe sanal bir AVM kurmak için çalisacagiz. Sanal Showroom kurulumu ile ilgili basarili projeler yapan Izmirli bir firma ile iletisim halindeyiz” diye konustu.



"Ihracati tabana yaydik"

4 yil önce seçim maratonuyla göreve geldiklerini anlatan Zandar, “Pandemi sürecinde zorlu iki yil geçirdik. Buna ragmen ihracatimizi artirmayi basardik. 4 yil önce yönetim kuruluna seçilme yeterliligine sahip firma sayimiz 25 iken bugün 60 firmaya ulastik. Ihracati tabana yaydik. 4 yillik dönemde deri konfeksiyon ve tabakhanelerde yasadigimiz kayiplari gidermek önümüzdeki 4 yillik dönemde öncelikli çalisma konularimiz olacak” seklinde konustu.

Göreve geldikten sonra Italya’da düzenlenen Expo Riva Fuari’na Türkiye Milli Katilim Organizasyonu yapmaya basladiklarini ifade eden Zandar, “Bu Türk deri sektörü açisindan gurur verici. Önümüzdeki dönemde daha da gençlesen Yönetim Kurulumuzla Güney Kore, Kuzey Amerika pazarlarina odaklanacagiz. Odaklanacagimiz bir diger konu ise sektörün kalifiye personel ihtiyacina cevap vermek olacak” dedi.

Genel Kurulda konusan Ege Deri ve Deri Mamulleri Ihracatçilari Birligi Geçmis Dönem Baskani Jak Galiko, toplumda gelir dagilimini saglayacak politikalar gelistirilmesi gerektigini, ihracatta da KOBI’lerin güçlendirilmesinin zorunlu olduguna vurgu yapti.

Öte yandan genel kurulda, Ege Deri ve Deri Mamulleri Ihracatçilari Birliginin 2021 yilindaki 170 milyon dolarlik ihracatinin yüzde 52’sini gerçeklestiren 22 firma için “Deri Ihracatinin Yildizlari Ödül Töreni” düzenlendi.

Kaynak: İHA