Diyarbakir Emniyetinden Taciz Olayina Iliskin Açiklama

Diyarbakir Il Emniyet Müdürlügünden, Sur ilçesinde 3 Nisan 2022 tarihinde taciz iddiasiyla meydana gelen kesici aletle kasten öldürme olayina iliskin açiklamada bulunuldu.

Diyarbakir Emniyetinden Taciz Olayina Iliskin Açiklama


Emniyet Müdürlügünden yapilan açiklamaya göre, "Asayis Sube Müdürlügü ekipleri, Sur ilçesinde bir parkta cinayet tarihinden 3 gün önce kimlik bilgileri henüz tespit edilmeyen bir kisinin G.S.(13) isimli kiz çocugunu taciz ettigi iddiasi üzerine, kiz çocugu durumu ebeveynine anlatti. Ebeveyn ise mahallesinde bulunan gençlere taciz iddiasiyla konuyu aktardi. 3 Nisan 2022 günü ise ayni parkta E.A.’nin görülmesi üzerine tacizcinin E.A. oldugu hareketiyle çevreden toplanan kalabalik ve genç grup, E.A.’yi darp etti. Daha sonra sokak arasina götürülen E.A., burada S.D. (16) tarafindan kesici aletle yaralanarak grup tarafindan terk ettikleri yönünde bilgiler edindi" denildi.

Açiklamada, yapilan saha çalismalari ve kamera incelemeleri sonucu olaya karistiklari degerlendirilen B.E. (23), C.Y. (18) ile suça sürüklenen çocuklar E.H.T (16), I.P. (17), S.D. (16), S.B. (16) ve M.M. (16) tespit edilerek yakalandigi, B.E., E.H.T ve S.D. çikartildiklari adli mercilerce tutuklandigi bildirildi.



Sorusturmayi derinlestiren polis ekiplerinin tacize ugradigi iddia edilen G.S.’ye (13) E.A.’nin fotografi gösterildiginde fotografini çekenin maktul E.A. olmadigini beyan ettigini belirtilen açiklamada, maktule yapilan saldiri sebebinin aydinlatilmasina yönelik çalismalarin titizlikle devam ettigi ifade edildi.
Kaynak: İHA