Canik Malezya Envanterine Girdi

CANiK dünyanin en büyük savunma fuarlarindan biri olan Malezya’daki 17’nci Defence Service Asia (DSA) ve National Security (NATSEC) Asia 2022’ye damgasini vurdu.

Canik Malezya Envanterine Girdi
Fuarin en çok ilgi gören ve en yogun standi olan CANiK, sirket istiraki ve entegrasyon devi UNIDEF ile birlikte fuar boyunca bölge ülkelerle çesitli ön görüsmeler gerçeklestirdi. Yapilan anlasma ile Malezya’da CANiK STORE açilmasina yönelik süreci de baslatan firma ayrica, en dikkat çeken silahlarindan CANiK M2 QCB ile Malezya Kara Kuvvetleri’nin envanterine girmis oldu.

Samsun Yurt Savunma (SYS) bünyesinde faaliyet gösteren dünyanin önde gelen hafif silah üreticilerinden CANiK, ihracat atagina hizla devam ediyor. Savunma fuarlarinin en önemlilerinden Malezya’daki DSA-NATSEC Asia 2022’ye yeni ürünleriyle damgasini vuran CANiK, yerli ve milli ürünleriyle Türk savunma gücünü bir kez daha gözler önüne serdi.

CANiK M2 QCB Malezya envanterine girdi

Malezya’daki 17’nci Defence Service Asia (DSA) ve National Security (NATSEC) Asia 2022 Fuari’nda, CANiK standini basta Malezya ve tüm bölge ülkelerden olmak üzere 20’nin üzerinde delegasyon ziyaret etti. CANiK, 25 bine yakin ziyaretçi ile fuarin en çok ilgi gören ve en yogun standi oldu. Fuarda gurur verici pek çok güzel gelisme de yasandi. Markanin en dikkat çekici silahlarindan CANiK M2 QCB, Türk zirhli araç üretici firma ile yürüttügü bir proje ile Malezya Kara Kuvvetleri’nin envanterine girmis oldu.

Kuala Lumpur’da CANiK STORE aday sehirleri arasina girdi

Fuarda entegrasyon devi UNIDEF tarafindan gelistirilen silah podu (Gun Pod) çözümü, Malezya Hava Kuvvetleri’nin ve birçok bölge ülkesinin dikkatini çekti. Bölge ülkelerle ön görüsmelere baslayan UNIDEF’in kuruma özel entegrasyon çözümleri ve titiz mühendislik anlayisi otoritelerden tam not aldi. MECANIK ve CANiK STORE’da fuarda yogun ilgi gördü. Sirket, Malezya’nin baskenti Kuala Lumpur’da CANiK STORE açilmasi için projelendirme sürecini de baslatti.

“Ülkemizi gururla temsil etmeye devam ediyoruz”

Fuar boyunca CANiK markasinin çok basarili bir süreç gerçeklestirdigini belirten SYS Dis Ticaret Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Didem Aral, “Türkiye savunma sanayisinin son dönemde dünyanin çesitli bölgelerinde gerçeklestirdigi somut is birligi projelerinden ve mevcudiyetlerinden büyük memnuniyet duyuyoruz. Biz de CANiK olarak gerek yaptigimiz görüsmeler gerekse silah ihracatimizla ülkemizi dünyada gururla temsil etmeye devam ediyoruz. Malezya’da gerçeklestirdigimiz projeler de buna güzel bir örnek teskil ediyor. Türkiye ve Malezya arasinda güçlü siyasi ve ticari iliskiler var. Savunma sanayii alanindaki yeni is birlikleriyle bunu daha da ileriye tasimak için elimizden gelen her destegi sunmaya haziriz” dedi.

Kaynak: İHA