Yozgat'ta Bayram Öncesi Trafik Yogunlugu Basladi

Yozgat Il Emniyet Müdürlügü Trafik Tescil ve Denetleme Sube Müdürlügü ekipleri 66 kavsakta 500 personel ile gerek sehir merkezinde gerekse bölge genelinde sürücülerin güvenli bir sekilde yolculuk yapmalari için denetimlerini araliksiz olarak sürdürüyor.

Yozgat'ta Bayram Öncesi Trafik Yogunlugu Basladi
Ramazan Bayrami tatilini geçirmek üzere memleketlerine geçirmek isteyen vatandaslar, yola çikmaya basladi.

Sürücülerin güvenli bir sekilde yolculuk yapmalarini saglamak isteyen Yozgat Il Emniyet Müdürlügü Trafik Tescil ve Denetleme Sube Müdürlügü ekipleri, "Yorulunca mola verin hayata mola vermeyin" projesini hayata geçirdi. Emniyet ekipleri, sürücülerin saglikli ve güvenli bir yolculuk yapabilmeleri için araçlari durdurarak sürücüleri sik sik mola vermeleri, yorgun ve uykusuz araç kullanmamalari, emniyet kemeri takmalari ve sürat yapmamalari konusunda uyarilarda bulundu.

Dogu illerinden bati illerine dogru trafik akisinin yasandigi Yozgat-Ankara karayolunda trafik havadan görüntülendi.

Ankara’dan Yozgat’a giden Yurdal Simsek, emniyet ekiplerinin uygulamasini begendigini söyleyerek, “Kendi güvenligimiz için dikkatli olmamizi söylediler. Yorgun ve uykusuz araç kullanmamamizi, emniyet kemerimizi takmamizi ve sik sik mola vermemizi söylediler.” dedi.

Sürücü Turhan Küçükmurat ise Usak’tan Yozgat’a bayram tatili için geldiklerini belirterek, “Güvenligimiz için uygulama gayet olumlu, kazalarin önlenmesi amaciyla ekiplerinin yapilan uygulama için emniyetimize tesekkür ediyorum.” seklinde konustu.

Uygulamayi kazalarin önlenmesi açisindan olumlu buldugunu söyleyen Can Yildiz isimli sürücü, “Gayet güzel bir uygulama olmasi gerektigi gibi. Ankara’dan buraya gelene kadar birçok noktada uygulama var. Saglikli bir sekilde geldik. Emniyet ekiplerimize tesekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Yozgat Il Emniyet Müdürlügü Trafik Tescil ve Denetleme Sube Müdürlügü ekipler amiri Komiser Murat Akçaoglu da, “Öncelikle tüm yol kullanicilarimiza kazasiz, belasiz bayramlar diliyoruz. Uygulama alanina aldigimiz tüm sürücülerimize öncelikle ‘Bayraminiz kemerli olsun ve yorgunluktan ölmeyin’ diyoruz. Uzun yol kullanicilarimiza 200 kilometrede bir durup mola vermelerini tavsiye ediyoruz. Kazalarin çogu özellikle bu yolda, tek tarafli yoldan çikma seklinde olan kazalar. Bu kazalarin ana sebebi de yorgun, dikkatsiz ve uykulu bir sekilde araç kullanmak. Bunlarin önüne geçmek amaciyla da ilimiz sinirlarindaki tüm yol aginda gerekli tedbirleri aldik. Kaza yogunluguna göre 5 ila 10 kilometre arasinda bir ekibimiz bulunuyor. 333 kilometrelik yol agimizda belirledigimiz 66 noktada 500 personelimiz ile vatandaslarimizin bayram tatilinde güvenli bir sekilde bayram tatilini geçirmeleri için çalismalarimiz devam ediyor.” dedi.

Kaynak: İHA