Motokuryenin Ölümüne Neden Olan Sürücünün Ailesinden Açiklama

Denizli’de çarptigi 19 yasindaki motokuryenin ölümüne neden oldugu gerekçesiyle yargilandigi davada ikinci kez tutuklanan sürücünün ailesi, ogullari hakkinda sosyal medyada yer alan asilsiz iddia ve ithamlarin kendilerini üzdügünü belirtti.

Motokuryenin Ölümüne Neden Olan Sürücünün Ailesinden Açiklama


Oglu Mehmet Kiliç’in karistigi kazada hayatini kaybeden Necati Yasin Batir’in ailesine bas sagligi dileyen baba Muharrem Kiliç, “Oglum hakkinda çikan iddialari derin bir üzüntü içerisinde takip etmekteyiz. Bugün geldigimiz noktada basinda çikan iddialar ve yargilamasi devam eden oglum hakkinda söylenen sözler tahammül sinirimizi asmis, iftira boyutuna ulasmistir. Oglum kaza aninda olayin soku ile dakikalarca arabadan dahi inememistir. Indiginde ise ambulans gelene kadar kazazede Necati Yasin Batir’in yaninda durmustur. Kazanin ardindan araçtaki poseti önce oglumun daha sonra ise yanindaki arkadasinin çöpe attigi söylenmistir. Çöp posetinde uyusturucu oldugu ve oglumun uyusturucu madde tesiri altindayken bu kazayi isledigi iddia edilmistir. Ancak savcilik ve emniyet tarafindan alinan hastane raporlarina göre bu tamamen gerçek disidir. Oglum hakkinda yargilama yapilan mahkemece tahliye karari verilmistir. Ancak vefat eden Necati Yasin Batir’in ailesi ve Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan yapilan itiraz neticesinde yeniden tutuklama karari çikmistir. Tahliye kararindan sonra oglum bizzat benimle birlikte Denizli Adliyesi’ne gitmis ve orada teslim olmustur. Oglumuzun ‘polis operasyonu ile yurt disina kaçma hazirligindayken yakalandigi, Denizli Delikliçinar’da polisin GBT yaptigi esnada yakalandigi’ asilsiz iddialardir. Oglumuz mahkemede yaptigi hatadan dolayi pismanligini söylemis ve mahkemece delillerin toplandigi taniklarin dinlendigi ve kaçma süphesi olmadigi için tahliye karari vermistir. Tarafimizca mahkemeye ve yargiya hiçbir sekilde müdahalede bulunulmamistir. Bu olay neticesinde yapilan yargilamada kimseye güvenmemiz mümkün degildir. Güvendigimiz tek sey Türk adaletidir” dedi.



Kiliç ailesinin avukati Burak Tekin ise, “Ortaya atilan iddialarin amaci sanik Mehmet Kiliç’i kaçmaya meyilli, delilleri yok etmeye meyilli olarak göstermektir. Eger bu iddialar gerçek olsaydi, Denizli 5. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi tahliye karari vermezdi. Yargilamayi yapan hakim dosya üzerinde saniga atilanlarin iftira oldugunu, gerçegi yansitmadigini görmüs ve tahliye karari vermistir. Ancak kasitli olarak çikarilan kaçma asamasinda, kaçmaya hazirlandigi gibi nedenlerle bu tahliye karari itirazen kaldirilmistir” dedi.



Olayin geçmisi

Merkezefendi ilçesi Muratdede Mahallesi’nde 16 Ocak 2022 tarihinde meydana gelen trafik kazasinda, Mehmet Kiliç idaresindeki 20 AGG 462 plakali otomobil, aldigi paketi yerine ulastirmaya çalisan 19 yasindaki Necati Yasin Batir isimli motosikletli kuryeye çarpti. Batir, ilk müdahalenin ardindan kaldirildigi hastanede hayatini kaybetti. Tutuklanan sürücü Kiliç, mahkemenin verdigi ara kararla 67 gün cezaevinde kaldiktan sonra 24 Mart 2022 günü tahliye edildi. Kiliç, 29 Mart’ta alinan yeniden tutuklama kararinin ardindan, 28 gün sonra teslim olarak yeniden cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA