Ögretim Görevlisi, Dolandiricilarin Sosyal Medya Paylasimina Inandi 10 Bin Lirasini Kaptirdi

Bolu’da dolandiricilarin çaldiklari sosyal medya hesabindan yaptiklari paylasima inanan ögretim görevlisi, 10 bin lira dolandirildi. Durusmadaki ifadesinde üzgün oldugunu söyleyen ögretim görevlisi, "Burada sizin karsinizda olmaktan çok üzgünüm. Akilli davranip kanmamam gerekirdi" dedi.

Edinilen bilgiye göre, Bolu Abant Izzet Baysal Üniversitesi’nde ögretim görevlisi olarak çalisan S.C. (41) isimli kadin, arkadasinin sosyal medya hesabi üzerinde yapilan, “Merhabalar yapmis oldugum yatirimi 2 defa yaptim ve tekrar kazanç elde ettim. Emegi geçen T.’ye ve ekibine tesekkür ederim” seklinde paylasimi görerek kendisi de para kazanmak için paylasimin yapildigi hesapla iletisime geçti. S.C. iletisime geçtigi kisinin banka hesabina 10 bin lira para yatirdi. Daha sonra kendisine yatirimi karsiliginda 118 bin lira kazandigi, ancak 18 bin lira daha para yatirmasi gerektigi söylendi. Dolandirildigini anlayan ve 18 bin lirayi yatirmayan S.C., emniyete giderek sikayetçi oldu. Banka hesaplari üzerinde yapilan incelemelerde İçel’de bir çay ocaginda garsonluk yapan 20 yasindaki K.S. gözaltina alindi. K.S. hakkinda dolandiricilik suçlamasiyla Bolu 1. Agir Ceza Mahkemesi’nde dava açildi.

“Bin 500 lira karsiliginda hesap kartimi verdim”

Bolu 1. Agir Ceza Mahkemesi’nde tutuksuz olarak yargilanan K.S., SEGBIS sistemiyle katildigi durusmada, olayla bir ilgisinin bulunmadigini belirterek, "Çay ocagindan tanidigim ve soyadlarini bilmedigim H. Ile E. isimli iki kisi benim aile durumunun iyi olmadigini biliyorlardi. Benden 5 tane banka hesap karti ile hesaplarimin sifrelerini vermem karsiligi bin 500 lira para verdiler. Hesap kartim onlarin elindeydi. Bu suçu onlar isledi. Sayet magdur hanim kabul ederse zararini gidermek istiyorum. Bana 3-4 ay müsaade edin” dedi.



“Akilli davranip kanmamam gerekirdi”

10 bin lirasi dolandirilan ögretim görevlisi S.C. ise savunmasinda “Arkadasimin sosyal medya hesabindan, ’Merhabalar yapmis oldugum yatirimi 2 defa yaptim ve tekrar kazanç elde ettim. Emegi geçen T.’ye ve ekibine tesekkür ederim’ paylasimini görünce ben de kazanmak istedim. T.’nin numarasini isteyerek kendisiyle whatsapp üzerinden görüsme yaptim. Yatirim yapmam için ilk etapta 10 bin lira yatirmami istedi. Hemen hesabina 10 bin lira yatirdim. Ardindan O. isimli birisi bana geri dönüs yaparak yatirmis oldugum paranin karsiliginda 118 bin lira kazandigimi söyleyerek, 18 bin lira daha yatirmami isteyince süphelendim. 18 bin lirayi yatirmadim. Sonradan ögrendim ki arkadasimin sosyal medya hesabi çalinmis. Hemen emniyete giderek sikayetçi oldum. Bu olay bir anlik bosluguma geldi. Burada sizin karsinizda olmaktan çok üzgünüm. Akilli davranip kanmamam gerekirdi. Paramin iade edilmesini istiyorum” diye konustu.

Mahkeme heyeti durusmayi eylül ayina erteledi.
Kaynak: İHA