Metrobüs Kazasinin Detaylari Ortaya Çikti

Beylikdüzü’nde sürücüsüz bir sekilde ilerleyen metrobüsün karsi seritteki metrobüsle kafa kafaya çarpistigi kazanin detaylari ortaya çikti. Kontrolden çikan metrobüsün daha önce ariza yaptigi ve sürücünün arizayi gidermek için aküyü kontrol ettigi sirada metrobüsün kendi kendine hareket ettigi ögrenildi.

Metrobüs Kazasinin Detaylari Ortaya Çikti
Metrobüs yolu Beylikdüzü Belediyesi Duraginda aksam saat 18.30 siralarinda yasanan kazada, sürücüsüz bir sekilde bariyerlere çarparak ilerleyen metrobüs, durak çikisindaki karsi seritten gelen metrobüsle kafa kafaya çarpismis, arkadan gelen baska bir metrobüs de duramayarak kazaya karisan araçlara çarpmisti. 8 kisinin yaralandigi ilginç metrobüs kazasinin detaylari ortaya çikti.

Sürücü asagiya inmis, arizali metrobüs sürücüsüz hareket etmis

Kontrolden çikan metrobüsün olaydan kisa bir süre önce, baska bir durakta ariza yaptigi ve sürücü Oktay A.’nin da metrobüsün motor kismindaki aküsünü kontrol etmek için araçtan indigi ögrenildi. Sürücünün aküyü kontrol ettigi sirada metrobüsün hareket ederek bir diger duraga kadar bariyerlere çarparak sürücüsüz bir sekilde ilerledigi ögrenildi.

Metrobüs sürücüsü gözaltina alindi

Yasanan kazanin ardindan incelemelerde bulunan polis ekipleri, sürücüsüz hareket eden metrobüsün sürücüsü Oktay A.’yi gözaltina alarak polis merkezine götürdü. Olay yerinde yapilan çalismalarin ardindan araçlarin kaldirildigi ögrenildi.
Kaynak: İHA