Kuaförden Kaçak Göçmen Evine Gizli Geçit Açiklamasi Polisten 'Sok Evi' Baskini

Istanbul’un Tuzla ilçesinde düzenlenen operasyonda, kuaför salonundan yasa disi göçmenlerin barindigi sok evine giden gizli geçiste 4 kisilik mülteci grubu ve yardim yataklik eden 2 kisi yakalandi.

Kuaförden Kaçak Göçmen Evine Gizli Geçit Açiklamasi Polisten 'Sok Evi' Baskini
Istanbul Emniyet Müdürlügü Göçmen Kaçakçiligiyla Mücadele ve Hudut Kapilari Sube Müdürlügü ekipleri, göçmen kaçakçiligiyla mücadele çerçevesinde Tuzla’da yeni bir çalisma gerçeklestirdi.

Düzensiz göçmenlere yönelik yürütülen sorusturmalarda, Tuzla ilçesinde faaliyet gösteren bir erkek kuaförünün içerisine gizli geçit kurulmak suretiyle bina içerisindeki bir dairenin mültecilerin kaldigi “sok evi” olarak kullanildigini belirleyen emniyet ekipleri, söz konusu kuaför salonuna 25 Nisan’da operasyon düzenledi.

Yapilan baskinda gizli bölmede bulunan Afganistan uyruklu 4 düzensiz göçmen ile birlikte, kuaförü isleten isyeri sorumlusu M.H.A. ve gizli bölmeli ‘sok evini’ kiraya veren ev sahibi A.G. yakalanarak gözaltina alindi.

Süpheliler sorgulanmak üzere Istanbul Emniyet Müdürlügü’ne götürüldü. Burada “6458 Sayili Yabancilar ve Uluslararasi Koruma Kanunu’na Muhalefet” suçundan hakkinda toplam 18 bin 18 lira idari para cezasi uygulanan ev sahibi A.G., ifade islemlerinin tamamlanmasinin ardindan adli makamlarca serbest birakildi. Gizli geçitte yakalanan 4 düzensiz göçmen ile kuaför salonu sorumlusu M.H.A. ile ilgili sinir disi islemleri baslatildi.
Kaynak: İHA