Bakan Kurum Açiklamasi 'Bu Ülkenin Istiklaline Kimse Kastedemez'

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, "Hangi odaklardan sufle aldiklari belli olmayanlar, büyükelçilikler önünde hizaya girenler, Gezi kalkismasinda bu milletin üzerine yürüyen baronlar ve onlari müdafaa eden sovmenler duysunlar. Bu ülkenin istiklaline kimse kastedemez" dedi.

Bakan Kurum Açiklamasi 'Bu Ülkenin Istiklaline Kimse Kastedemez'
Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum Konya’nin Karapinar ilçesinde iftar programina katildi.

Cumhuriyet Meydani’nda düzenlenen programda konusan Bakan Murat Kurum, milletten aldiklari güçle, büyük Türkiye’nin mimari Recep Tayyip Erdogan’in yaninda yürüdüklerini vurgulayarak sözlerine basladi.

Tek bir hedef ve hayali olduklarini kaydeden Bakan Kurum, “Türkiye’yi, tarihte oldugu gibi merhametin eli yapmak istiyoruz; ilmin merkezi, aklin yolu, hakkin ve hakikatin sarsilmaz sesi yapmayi arzuluyoruz. Gayemiz, analarimizin duasini almak, büyüklerimizin takdirini kazanmak, yavrularimizin yüzünü güldürmektir. Biz 20 yildir gece gündüz demeden çalisiyorsak, bu ülke, bu sehirler için durmadan, duraksamadan mücadele ediyorsak; gücümüzü nereden aldigimiz bellidir. Bizim arkamizda, on yillardir davasindan bir adim geri atmayan bir millet var. Davasindan bir milim bile sapmayan baskentler baskenti Konya var. Yigitlerin sehri, vatan sevdalisi, atamizin yuvasi, babamizin ocagi Karapinar’imiz var. Buna yürekten inaniyorum, bu meydandaki Selçuklu’nun torunlarina, Hazreti Mevlana’nin evlatlarina inaniyorum” dedi.



"Yatirimlarimizi, projelerimizi planladik, takvimine göre bir bir insa ettik"

Geçtigimiz 4 yil boyunca, kalplerinin hep Konya’da oldugunu ifade eden Murat Kurum, “Bu suurla, Konya’mizi pek çok kez ziyaret ettik. Karapinar’imiza defalarca geldik. Sizleri dinledik, sehrimizin, ilçemizin, köylerimizin ihtiyaçlarini hep birlikte belirledik. Vekillerimizle, belediye baskanlarimizla, teskilatimizla birlikte; yatirimlarimizi, projelerimizi planladik, takvimine göre bir bir insa ettik. Hamdolsun su an meyvelerimizi 31 ilçemizin tamaminda topluyor, söz verdigimiz bütün temelleri attik, simdi de açilislarimizi bir bir gerçeklestiriyoruz. Karapinar için de ne gerekiyorsa yapiyoruz. Karapinar’in 50 yillik, 100 yillik gelecegini insa ediyoruz” seklinde konustu.



“Bu ülkenin istiklaline kimse kastedemez”

Vizyon hedefler belirlerken, projeler üretirken ülkeyi eski karanlik günlere döndürmek isteyenlerle de kiyasiya mücadele ettiklerini kaydeden Kurum, “Bizim, bu ülkenin yarinlari için, istikbali için yaptigimiz yatirimlari ‘Ya durdurursunuz, ya da biz göreve gelince mani oluruz’ deyip; milleti ve yatirimcilari tehdit edenlere hep ne diyoruz? Bu ülke için, bu millet için 20 yildir haykirdigimiz gibi; ya aydinlik bir istikbal ya da eski karanlik günler diyoruz. Ya millet ya zillet diyoruz. Ya istiklal ya izmihlal diyoruz. Hangi odaklardan sufle aldiklari belli olmayanlar, büyükelçilikler önünde hizaya girenler, Gezi kalkismasinda bu milletin üzerine yürüyen baronlar ve onlari müdafaa eden sovmenler duysunlar. Bu ülkenin istiklaline kimse kastedemez. Bu gençlerin istikbaline kimse yan gözle bakamaz. Bu milletin izzetine kimse halel getiremez. Bu milletin seçtigi liderine, kimse parmak sallayamaz, tehdit edemez. Biz bu hadsizliklere, küstahliklara bugüne kadar müsaade etmedik, bundan sonra da asla ve asla etmeyecegiz. Türkiye buna müsaade etmez. Konya buna müsaade etmez. Karapinar buna müsaade etmez. Aslinda bunlarin problemleri ne biliyor musunuz? 2001 yilinda AK Parti’yi kurarken, Cumhurbaskanimiz millete ne söz vermisti? ‘Artik Türkiye’de hiçbir sey eskisi gibi olmayacak’ demisti. Allah’in yardimi, milletimizin destegi, Cumhurbaskanimizin liderliginde; on yillarca küçük görülen, hor görülen Anadolu evlatlari bu topraklarda destanlar yazdi; bunu hazmedemiyorlar. Artik Ankara; Istanbul’a, Izmir’e ne kadar yakinsa Igdir’a da, Kars’a da, Hakkari’ye de, Karapinar’a da o kadar yakin, bunu hazmedemiyorlar. Eskiden sadece kendileri birinci sinif vatandasti, biz ise sadece halktik. AK Parti’yle bu ülkede yasayan her vatandas birinci sinif vatandas oldu; bunu içlerine bir türlü sindiremiyorlar. Bütün vatandaslarimiz Türkiye’ye ait olmanin onurunu, serefini hissetmeye basladi, bunu hazmedemiyorlar. Biz, Türkiye’nin her sehrine yüzümüzün akiyla gidiyoruz. Çünkü her yere eser götürmüsüz, her yere hizmet götürmüsüz. Içlerinden diyorlar ki, ‘yahu bu bozkirin çocuklari, yüzlerinde günes yanigi olan bu kara kuru çocuklar ne zaman büyüdü, ögrendi de bu eserleri yapar hale geldiler?’ Buna inanamiyorlar, hazmedemiyorlar, sindiremiyorlar. Ama mecburlar, sindirecekler. Çünkü Allah’in izniyle biz bundan sonra da durmayacagiz. Yeni basari hikayeleri yazmaya, güçlü ve büyük Türkiye’yi insa etmeye devam edecegiz. Göreceksiniz, 2023 seçimlerinde de büyük bir zafer kazanacagiz. Cumhurbaskanimizi bir kez daha rekor oyla seçerek, bunlara gereken cevabi hep birlikte verecegiz” diye konustu.

Iftar programina Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, AK Parti Konya Il Baskani Hasan Angi, MHP Konya Il Baskani Remzi Karaarslan, merkez ilçe belediye baskanlari, protokol üyeleri ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA