Rüsvet Ve Sahtecilik Operasyonu Açiklamasi 28 Gözalti

Sanliurfa’da rüsvet, resmi belgede sahtecilik ve görevi kötüye kullanma suçundan birçok adrese düzenlenen es zamanli operasyonda, aralarinda kamu görevlilerinin de bulundugu 28 süpheli gözaltina alindi.

Rüsvet Ve Sahtecilik Operasyonu Açiklamasi 28 Gözalti


Edinilen bilgiye göre, Sanliurfa Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde Il Emniyet Müdürlügüne bagli Kaçakçilik ve Organize Islerle Mücadele (KOM) Sube ekipleri, "Rüsvet, resmi belgede sahtecilik ve görevi kötüye kullanma" suçlari ile mücadeleye yönelik il merkezindeki 17 adrese es zamanli operasyon düzenledi.

Operasyon kapsaminda kamu görevlisi olan süpheli sahislarin, is takipçisi olarak tabir edilen sahislarca temin edilen Suriye uyruklu sahislara geçici koruma kimlik belgesi düzenlenmesi için gerekli olan adres kaydi islemlerini, maddi menfaat karsiliginda usulsüz sekilde yaptiklari tespit edildi. Adreslerde yapilan aramalarda sahte oldugu degerlendirilen 1 adet mühür, 1 adet kase, çok sayida geçici koruma kimlik belgesi ve dijital materyaller ele geçirildi.

28 GÖZALTI

Operasyon kapsaminda 3’ü kamu görevlisi 9’u Suriye uyruklu olmak üzere toplamda 28 süpheli gözaltina alindi. Tutuklanmalari talebiyle mahkemeye sevk edilen 17 süpheliden aralarinda 2 kamu görevlisinin de bulundugu 6 süpheli tutuklandi. 11 süpheli adli kontrol karari olmak üzere 22 süpheli de serbest birakildi.

(Bekir Seyhanli - IHA)
Kaynak: İHA