Italya'ya Gitme Hayali Kötü Bitti Açiklamasi Arnavutköy'de Rehin Tutulan 2 Afgan Kurtarildi

Arnavutköy’de, Italya’ya götürülme vaadiyle kandirilarak bir evde 18 bin lira fidye için 8 gün boyuncu rehin tutulan 2 Afgan, polis ekiplerinin operasyonuyla kurtarildi. Afganlari rehin tutan 2 yabanci uyruklu sahis da binanin havalandirma boslugundan kaçmaya çalisirken yakalandi.

Italya'ya Gitme Hayali Kötü Bitti Açiklamasi Arnavutköy'de Rehin Tutulan 2 Afgan Kurtarildi
Olay, 26 Nisan günü Arnavutköy’de yasandi. Italya’ya gitme hayali kuran Afgan uyruklu Süleyman Alanher ve Sabir Sükrü, kendilerini götüreceklerini söyleyen Necibullah Pakistan ve Ferhan Pakistan isimli 2 yabanci uyruklu sahis ile anlasti. Süleyman Alanher ve Sabir Sükrü’yü Arnavutköy’deki bir eve getiren süpheliler, rehinelerin el ve ayaklarini bagladi. 8 gün boyunca eve gelen farkli kisiler tarafindan çesitli iskencelere maruz kalan 2 Afgan, aileleri ile telefondan görüntülü görüstürüldü. Rehin tuttuklari 2 kisinin Afganistan’daki ailelerinden 18 bin dolar fidye isteyen çete üyeleri, parayi göndermedikleri takdirde rehineleri öldürecekleri tehdidinde bulundu. 18 bin dolar fidyeyi gönderen 2 Afgan’in aileleri Türkiye’de parayi teslim alacak kisinin kimlik bilgilerinin eksik olmasi sebebiyle gönderilen parayi alamadi. El ve ayaklari bagli bir halde rehin tutulan Afgan uyruklu 2 kisiden biri, bir yolunu bularak çete üyelerinden birinin telefonunu gizlice alarak bir Türk arkadasina konum atarak, konumdaki adreste rehin tutulduklarini ve polise haber vermesini istedi.

Afgan arkadasindan gelen mesaji polise bildiren Türk komsu, rehin tutulan 2 kisinin kurtulmasinda büyük rol aldi. Arnavutköy Merkez Mahallesi’ndeki binanin etrafini sarak Arnavutköy Emniyeti Asayis Büro Amirligi’ne bagli ekipler binanin bodrum katindaki daireye baskin düzenledi.

El ve ayaklari bagli halde rehin tutulan 2 Afgan, polis ekipleri tarafindan kurtarilirken çete üyesi 2 yabanci uyruklu sahis ise binanin havalandirma boslugundan kaçmaya çalisti. Kisa süreli kovalamacanin ardindan 2 kisi yakalandi. Binanin bodrum katindaki dairede yapilan incelemede dairenin oda oda kiraya verildigi ve bir diger odada ise 9 kaçak göçmenin yasadigi tespit edildi.

Emniyetteki islemlerinin ardindan kaçak 9 göçmen sinir disi edilmek üzere göç idaresine gönderilirken Süleyman Alanher ve Sabir Sükrü’yü 8 gün boyunca rehin tutan 2 kisi ise çikarildiklari mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA