Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, Çankiri'da Gençlerle Bulustu

Çankiri’da bir dizi programa katilan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, Anadolu’nun ilk darülhadisi olan Tas Mescit’te gençler ile bir araya geldi.

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, Çankiri'da Gençlerle Bulustu
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, bir dizi programa katilmak için ziyaret ettigi Çankiri’da iftar programinin ardindan gençlerle bir araya geldi. Çankiri Karatekin Üniversitesi ev sahipliginde Anadolu’nun ilk Darülhadisi olan Tas Mescit’te gerçeklesen programa Bakan Dönmez’in yani sira, Çankiri Valisi Abdullah Ayaz, AK Parti Grup Baskanvekili Muhammet Emin Akbasoglu, AK Parti Çankiri Milletvekili Salim Çivitcioglu, Çankiri Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi ve gençler katildi.

Programda konusan Çankiri Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, ögrencilere yönelik gerçeklestirdikleri çalismalarla ilgili bilgi verdi.

Daha sonra konusan Bakan Dönmez, tarihi mekanlarin önemine deginerek, “’Insani yasit ki devlet yasasin’ demis. Insan olmazsa bu binalar olmaz. Rektör hocamiz ve bina yöneticileri, buraya ait bilgiler paylastilar. Binanin yüzde 80 kismi yapilmadan önce yokmus. Devlet var miydi, evet. Türklerin hüküm sürdügü devletler var. Eger siz odagina insani yerlestirmezseniz bu eserleri hayata tekrar kazandirma, aslina rücu etme imkani da bulamiyorsunuz. Biz bu sebeple hem Sayin Cumhurbaskanimiz hem de arkadaslarimizla dile getiriyoruz, ‘insani yasat k devlet yasasin.’ Insan odakli medeniyetin maddi ve manevi eserlerinin ihyasi bizim için son derece önemli. Bu binalarin yapilip içinin bos olmasinin da bir anlami yok. Buralari yasatacak olan bu ruh. Bizim bu ruhu ihya etmemiz gerekiyor. Sehirlerimizi, yasadigimiz mekanlari fiziki anlamda nasil imar eden mimarlar var ise insalari, gönüllerimiz, ruhlarimizi imar eden gönül insanlarimiz var. Allah onlardan razi olsun. Burayi 8 asir önce hem maddi anlamda insan hastaliklarina sifa olmak hem de manevi anlam da sifa bulmak için nakli ve akli ilimler ayni çati altinda veren bir müessese kurmuslar. Belki çok da geç olsa bu eseri ihya etmis oldular. Bu eserin yeniden kazandirilmasinda emegi geçen agabeylerimiz, kardeslerimiz var, onlara da tesekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA