Bakan Yanik Açiklamasi '4 Baslikta Ihtiyaç Sahibi Vatandaslarimiza 119,5 Milyon TL Sosyal Yardim Ödemesi Yaptik'
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, 4 baslikta ihtiyaç sahibi vatandaslara 119,5 milyon TL ödeme yaptiklarini bildirdi.

Esi vefat eden ihtiyaç sahibi kadinlara yaklasik 76,3 milyon TL destek
Bu dogrultuda düzenli olarak yapilan ödemelerin detaylarini paylasan Bakan Yanik, “Esi vefat eden ve ihtiyaç sahibi kadinlarimizin yaninda olmaya devam ediyoruz. Ihtiyaç sahibi kadinlarimiza bu çerçevede toplamda 76,3 milyon TL destek sagladik” ifadelerine yer verdi.
Ihtiyaç sahibi asker ailelerine destek
Bakan Yanik, zorunlu askerlik hizmetini yürüten, muhtaç er ve erbaslarin aileleri ile çocuklarina 2 ayri sosyal yardim programi ile destek verdiklerini belirterek ihtiyaç sahiplerinin hesaplarina yaklasik 21,7milyon TL yatirdiklarini söyledi.
Öksüz ve yetimler için yaklasik 21,5 milyon TL ödeme
Anne, babasi veya her ikisi de vefat etmis, 18 yas altindaki ihtiyaç sahibi çocuklar için de destekte bulunduklarini kaydeden Bakan Yanik, bu çerçevede 21,5 milyon TL hesaplara yatirdiklarini kaydetti.
