Bakan Özer, 'Karabük'te 2022 Yili Yatirim Bütçesini 550 Milyon TL'ye Çikarmis Oluyoruz'

Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, egitim alaninda Karabük’e yapilan yatirimlara 250 milyon TL destek saglayarak yatirim bütçesini 550 milyon TL’ye çikardiklarini açikladi.

Bakan Özer, 'Karabük'te 2022 Yili Yatirim Bütçesini 550 Milyon TL'ye Çikarmis Oluyoruz'
Bir takim ziyaretler için Karabük’e gelen Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, valilikte Il Degerlendirme Toplantisina katildi.

Burada Il Milli Egitim Müdürü Nevzat Akbas’tan egitim alaninda yapilan çalismalar hakkinda bilgi aldi. Toplanti sonrasi gazetecilere açiklamalarda bulunan Bakan Özer, “Karabük’te güçlendirme, yikim yapilma ve yeni egitim binalari yapilmasi ile ilgili 2022 yilinda 300 milyon TL’lik yatirimimiz var. Bugünkü degerlendirme toplantimizda Karabük’ün egitim kapasitesini güçlendirmek ve kalitesini artirmak adina 250 milyon TL’lik ilave yatirim bütçesini vermis oluyoruz. Dolayisiyla 550 milyon TL’ye çikarmis oluyoruz. Bu yatirimlarin Karabük’e hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Karabük’te öncülügü anaokullarina verdiklerini belirten Özer, “Karabük’e 6 tane yeni anaokulu yapacagiz. Bir tanesi özel egitim anaokulu olacak. Bildiginiz gibi Milli Egitim Bakanligi olarak Karabük’ün talep etmis oldugu yatirimlarin tamamini karsilamis olacagiz. En öncelikli verdigimiz alanlardan bir tanesi okul öncesi egitimdeki erisim alanlarini artirmak ve erisimi kolaylastirmak. Bu yil Cumhurbaskanimizin açikladigi gibi 3 bin tane yeni anaokulu yapacagiz. 40 bin tane sinif yapacagiz. Çocuklarimiz ilkokula gelmeden önce anaokullarinda okullara hazir olarak çok daha güzel bir egitime kavusma imkanina erisebilecek” diye konustu.

Özer, ihtiyaç oldugu için özel egitim okulu yapmaya karar verdiklerini kaydetti.

Kaynak: İHA