Bakan Akar Açiklamasi '(Pençe-Kilit Operasyonu) Su Ana Kadar 57 Terörist Etkisiz Hale Getirildi'

Düzce’de sehit aileleri ve gazilerle iftar programinda bir araya gelen Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, Pençe-Kilit operasyonunu tüm magaralari temizlemeden bitirmeyeceklerini belirterek, "Su anda 57 terörist temizlendi. Bu sayi ilerleyen günlerde daha da artacak" dedi.

Bakan Akar Açiklamasi '(Pençe-Kilit Operasyonu) Su Ana Kadar 57 Terörist Etkisiz Hale Getirildi'
Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, Düzce’de düzenlenen iftar programinda sehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi. Programda gündeme iliskin önemli açiklamalarda bulunan Akar, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar hem yurt içinde hem yurt disinda çalismalarini sürdüreceklerini belirtti.

Bakan Akar, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti eski Türkiye degil. Türkiye Cumhuriyeti Devleti artik uluslararasi ortamda özne haline gelmistir. Bunun manasi da, ilgi ve etki alanimiz genislemistir. Bir taraftan Balkanlar’da, Kafkaslar’da, Orta Dogu’da, Afrika’nin kuzeyinde hem kendi hem de dost ve kardeslerimizin hak ve menfaatlerini kollamak için mücadelemizi sürdürürken, diger taraftan da bütün dünyada ilgi alanimiz nerede ne oluyorsa orayla ilgileniyoruz. Bugüne kadar yaptigimiz çabalarla hain darbe girisimine ragmen çok sükür TSK dimdik ayakta. Yaptigi operasyonlarla, tatbikatlarla bazilarinin heveslerini kursaklarinda biraktik. Artik ’TSK bunu yapamaz, sunu yapamaz’ diye FETÖ’cülerin yaptiklari propagandanin hiçbir anlami olmadigini Mehmetçik bir kez daha Türkiye’ye ve dünyaya gösterdi" dedi.



"Birinci önceligimiz terörlü mücadele"

Bakan Akar, önceliklerinin terörle mücadele oldugunu belirterek, "40 yildan beri asil milletimizin basina musallat olan bu terör belasindan asil milletimizi kurtarmakta kararliyiz. Milletimiz ölürsek ’sehit’, kalirsak ’gazi’ diyecek. Bütün mücadeleyi hem yurt içinde hem de yurt disinda sürdürdük, sürdürecegiz. Ne zamana kadar? En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar. Nereye kadar? Terörist neredeyse oraya kadar. Insallah bu terör belasindan kurtulduktan sonra burada milletimizin çok daha rahat, çok daha güven içerisinde hayat sürdürmesi mümkün olacaktir. Geçtigimiz günlerde Dogu’da, Güney Dogu’da bazi ilçelerimizi ziyaret ettik. Gerçekten her sey çok degisti ve degismekte, bunu tamama erdirecegiz. Orada iftar sirasinda ve sonrasinda bütün insanlar camiler doldu tasti. Gidenler, gelenler, kadinlar, kizlar herkes sokaklarda. Çok ciddi bir rahatlama var. Insallah bu ebedi olacak tamam erecektir" ifadelerini kullandi.

"Yurdumuzu her türlü dis etkiye karsi kilitliyoruz"

Pençe-Kilit operasyonuna iliskin de açiklamalarda bulunan Bakan Akar, sözlerini söyle sürdürdü:

"En son bildiginiz gibi Pençe-Kilit harekatini baslattik. Bu kilidin bir manasi var. Insallah yurdumuzu her türlü dis etkiye karsi kilitliyoruz. Bu harekati Mehmetçik basariyla tamamladiktan sonra temenni ediyoruz ki teröristler uzak duracaklar. Ama bu bitmeyecek. Biz en son terörist nerdeyse onun pesinden kosacagiz. Suanda Mehmetçigin nefesi teröristlerin ensesinde. Teröristler bunun hissediyor ve elebaslari ayni yerde iki gece yatamiyor, korkulu bekliyor. Dolayisiyla insallah korktuklari baslarina gelecek. Bütün yazdiklarinda, çizdiklerinde, açtiklarinda, kapattiklarinda bittiklerini görüyorlar. Bundan dolayi da masum insanlara saldirmak içinde talimatlar veriyorlar alçaklar. Askerin karsisinda duramayanlar, olaylari baska yerlere tasimaya çalisiyor. Askerimiz, polisimiz Türkiye’nin neresinde olursa olsun onlara gerekli cevabi vermek üzere hazir bekliyor ve Mehmetçik daglarda 8,5 metreye varan kar kalinliginda eksi 32 derece olan sicaklikta mücadelesini sürdürüyor. Zor iklim sartlarinda, zor hava kosullarinda moral ve motivasyonu eksik olmadan bu mücadeleyi sürdürüyor. Iki gün önce dagda, operasyon bölgesinde yaptigimiz iftarda gerçekten insanin gözleri yasariyor. Hiç kimsede kirginlik yok, darginlik yok yüksek moralle, yüksek motivasyonla büyük bir özgüvenle orada vatana hizmet etmenin bir gururunu yasadilar. Bulundugumuz alanda çok sayida magara var. Bu magaralari tek tek temizlemek suretiyle operasyonlarimiz devam ediyor. Bu arada alçakça dösenen el yapimi patlayicilardan dolayi da maalesef sehitlerimiz var. Bu konuda da tedbir alindi ve bu sekilde devam ediyor. Su ana kadar 57 terörist etkisiz hale getirildi.

Operasyonlar neticesinde teröristlerde çok ciddi bir çöküs oldugunu görüyoruz. Fakat bu hiçbir zaman rehavete sebebiyet vermesin diyoruz arkadaslarimiza. Insallah burada bitirecegiz. Bizim sehit anne ve babalarina söyleyecegimiz en önemli sey, söz verdigimiz gibi sehitlerimizin kani yerde kalmadi kalmayacak. Sehitlerimizin ve gazilerimizin evlatlarimizin özellikle çocuklarinin gözyaslarini hesabini sorduk sormaya da devam edecegiz, bunda da kimsenin süphesi olmasin."

"Örgütün sonunu getirmekte kararliyiz"

"Biz örgütün sonunu getirmekte kararliyiz" diyen Akar, su ifadeleri kullandi:

"Denizlerimiz var, semalarimiz var, Ege’de Akdeniz’de Kibris’ta, Libya’da Azerbaycan’da dost ve kardeslerimizin ve yine kendi hak ve menfaatlerimizin gerçeklesmesi devam ediyor. Biz her zaman komsumuz Yunanistan ve diger ülkeler ile her zaman söyledigimiz sey, dostluktan yanayiz, uluslararasi hukuktan yanayiz, konusmaktan yanayiz. Bunlari söylüyoruz. ’Hiçbir sekilde hakkimizi çignetmeyiz, bunu bilin’ diyoruz. Silahli kuvvetler olarak silah arkadaslarimiz gerekli reaksiyonlari gösterdiler, gösteriyorlar. Bu teröristler ile ilgili yapilan çalismalarda yaptigimiz faaliyetlerde terörle mücadele de Irak ve Suriye basta olmak üzere bütün komsularimizin hudutlarina saygiliyiz. Egemenliklerine saygiliyiz. Haklarina saygiliyiz. Fakat bizim bütün problemimiz, bütün isimiz teröristlerle. Biz 85 milyonun kardes oldugu, 85 milyonun tek ve bir oldugunu tekrar tekrar söylüyoruz. Bizim tek hedefimiz var teröristler. Bunun disinda hiçbir sekilde olaylarin çarpitilmamasi lazim. Suriye’nin kuzeyinde birileri bu teröristlere akil vermekte, onlara bu terör propagandasiyla bir seyler yapmaya çalistilar. Mehmetçikte onlari kazdiklari çukurlara gömdü. Hiçbir sekilde, hiçbir olusuma Suriye’nin kuzeyinde meydan vermeyecegimizi, müsaade etmeyecegimizi herkesin bilmesi lazim. Eger o müdahaleyi zamaninda yapmasaydik, TSK çok farkli islerle ugrasacakti. Bunlara müsaade etmeyecegimizi bilmelerini istiyoruz. Libyali kardeslerimizde, Azerbaycanli kardeslerimiz ile omuz omuza tek yumruk olarak desteklemeye devam ediyoruz. Askeri isbirligimizi her zaman gösterdik, destek vermeye de devam edecegiz. Silahli kuvvetlerin bu basarisinda en büyük pay sehitlerimize ve gazilerimize ait. Biz sehitlerimizi ve gazilerimizi her zaman ve her yerde onlarin hatiralarini büyük bir saygiyla, büyük bir minnetle aniyoruz. Onlara her zaman Allah’tan rahmet diliyoruz. Gazilerimize saglik ve sihhat diliyoruz. Annelere babalari sükranlarimizi sunuyoruz. Sehit ve gazi ailelerimizin ailelerine ne yapsak karsiligini veremeyiz. Biz milletimiz ile diger milletlerde olmadigi kadari ile sehit ailelerimize sahip çikiyoruz. Sehidine sahip çikmakta ve bu Türk milletinin en önemli özelliklerinden birisidir."

Konusmanin ardindan Akar, sehit yakinlari ile hatira fotografi çektirdi, sohbet etti.
Kaynak: İHA