'Liderimiz Erdogan'a Kast Edenlere, Onu Tehdit Edenlere Diyoruz Ki, Milletin Iradesine Tehdit Sökmez'

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, “Bu ülkenin seçilmis ilk Cumhurbaskani olan, baskomutanimiz, liderimiz Recep Tayyip Erdogan’a kast edenlere, onu tehdit edenlere diyoruz ki, milletin iradesine tehdit sökmez. Bu millet, Recep Tayyip Erdogan’a düsmanlik eden tüm hadsizlere, küheylanlik yapanlara, PKK sevicilerine, Avrupa ülkelerine ’harekete geçin’ diye yalvaranlara, devleti hedef gösterenlere, sehit cenazelerinde gülüsenlere, bu iflah olmaz güruha her firsatta tokadi vurmus, bundan sonra da vuracak ve yere serecektir. Recep Tayyip Erdogan’i 2023’te yeniden baskan yapacagiz” dedi.

'Liderimiz Erdogan'a Kast Edenlere, Onu Tehdit Edenlere Diyoruz Ki, Milletin Iradesine Tehdit Sökmez'


Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, programlari çerçevesinde Elazig’a geldi. Valilikte Il Degerlendirme toplantisina katilan Bakan Soylu ve Kurum ardindan kentsel dönüsüm alanlari olan Sürsürü, Mustafapasa, Rüstempasa ve Abdullahpasa Mahallesi’nde incelemelerde bulundu. Bakan Kurum daha sonra, Abdullahpasa Mahallesi’nde iftarda vatandaslarla bir araya geldi. Deprem sonrasi çalismalar hakkinda bilgi veren Bakan Kurum, “Depremin ardindan hiçbir kardesimizi aç da, açik da birakmadik. Cumhuriyet tarihimizin en hizli ve en kapsamli kentsel dönüsüm çalismasini, Elazig ve Malatya’mizda baslattik. Gittik yerinde vatandaslarimiz görüserek, onlari dinleyerek mahallesine deger katacak konutlar olsun istedik. Yöresel mimariye uygun az katli binalar yaptik. Olasi depremlerde vatandaslarimiz huzurlu bir sekilde bu binalarda yasasin istedik. Yesil alanlariyla, spor salonlariyla, parklariyla, genis otoparklariyla, bisiklet ve yürüyüs yollariyla, yeni yasam alanlariyla Yeni Elazig’i hep birlikte imar, insa ve ihya ettik. Elazig ve Malatya’da Cumhuriyet tarihinin en büyük dönüsümü gerçeklestirdik. Toplamda 36 bin yeni yuva ve is yerini insaat çalismalari baslattik. Suanda son asamaya geldik. Bugün bu yatirimin bedeli yaklasik 40 milyar liradir. 40 milyar liralik isi devletimiz cumhurbaskanimizin liderliginde vatandasimiz söz verdigimiz gibi 1 yil içerisinde teslim etmeye basladi.

Ilk etapta 7 ay gibi kisa bir sürede tamamladigimiz 8 bin yuvamizi, Cumhurbaskanimizin tesrifleriyle, depremzede kardeslerimize, sizlere teslim ettik. Kalan konutlarimizi da etaplar halinde teslim ediyoruz. 24 bin konutumuz var, 18 bininin kurasi çekildi teslimi yapildi. Kalan konutlarimiz, köylerimiz ilçelerimizde buna 2. depremi de katiyorum. En kisa sürede bu konutlarimizi da teslim edecegiz” seklinde konustu.



Tek bir afetzedeyi dahi evsiz birakmadiklarini aktaran Bakan Kurum, “Sunun altini gururla çizmek istiyorum: Türkiye artik vatandaslarini depremlere, sellere, yanginlara, afetlere teslim olan bir ülke degil. Artik enkaz altinda kalan bir Türkiye yok. Gerek afet aninda gerek sonrasinda vatandasinin yaralarini hizla saran, ona yeni sicak yuva, bereketli yeni is imkani sunabilen milletinin yaninda güçlü bir Türkiye var. Iste sizlerin yaninda oldugumuzun bir göstergesi olarak buradan bir müjdemi paylasmak istiyorum. Kentsel dönüsümden hak sahibi olan depremzede kardeslerimizin, bizden bir istekleri oldu. AFAD’dan hak sahibi olamayan kardeslerimizin magdur olmamalari adina kentsel dönüsümden hak sahibi yaptik. Tabi biz, kardeslerimizin isteklerine kayitsiz kalamadik, kalamayiz. Kentsel dönüsümden hak sahibi olan kardeslerimiz de bundan böyle AFAD’dan hak sahibi olan kardeslerimizle ayni ödeme imkanlarina kavusuyor. Evlerinizin bedelleri, AFAD hak sahibi olan vatandaslarimizla birbirine çok yakin olacak. Ödemeleri bu yil eylül ayi itibari ile baslayacak 18 yil vadeyle ve vade farksiz olarak geri ödeyeceksiniz. Hayirli, ugurlu olsun” diye konustu.

Kurum, “Bu ülkenin seçilmis ilk Cumhurbaskani olan, baskomutanimiz, liderimiz Recep Tayyip Erdogan’a kast edenlere, onu tehdit edenlere diyoruz ki, milletin iradesine tehdit sökmez. Bu millet, Recep Tayyip Erdogan’a düsmanlik eden tüm hadsizlere, küheylanlik yapanlara, PKK sevicilerine, Avrupa ülkelerine ’harekete geçin’ diye yalvaranlara, devleti hedef gösterenlere, sehit cenazelerinde gülüsenlere, bu iflah olmaz güruha her firsatta tokadi vurmus, bundan sonra da vuracak ve yere serecektir. Tarihin seyrini, her zaman oldugu gibi yine kendini bilmez üç besi degil, çok çalisanlar, üretenler degistirecek. Eyvallah çok çalisacagiz. Recep Tayyip Erdogan’i 2023’te yeniden baskan yapacagiz” dedi.

(Kamil Can Kiliç - Sedat Erbak - Ahmet Mücahid Kantarcioglu/IHA)
Kaynak: İHA