Istanbul-Sofya Ekspresi 2 Yillik Pandeminin Ardindan Yeniden Yola Çikti

Istanbul-Sofya Ekspresi bu aksam itibariyle 2 yilik pandemi sürecinin ardindan yeniden sefere basladi. Halkali Tren Gari’ndan kalkan Ekspresi ugurlamaya gelen TCDD Tasimacilik Genel Müdürü Hasan Pezük, “Bugünden itibaren 2 yatakli 1 kusetli vagondan olusan trenimiz ile vatandaslarimiz Avrupa yönüne konforlu bir sekilde kesfe çikabilecek” dedi.

Istanbul-Sofya Ekspresi 2 Yillik Pandeminin Ardindan Yeniden Yola Çikti
Koronavirüs (Covid-19) salgini nedeniyle seferlerine 2 yil ara verilen Istanbul-Sofya Ekspresi, bu aksam itibariyle yeniden faaliyete geçti. Treni ugurlamak için Istanbul-Halkali Istasyonunda bir tören gerçeklestirildi.

Törene TCDD Tasimacilik Genel Müdürü Hasan Pezük ve beraberindeki TCDD temsilcileri katildi.

Istanbul’dan Sofya’ya gidecek olan yolcularin da yerini almasiyla tren saat 21.40’da harekete geçti. Istanbul-Halkali istasyonundan yola çikan tren sirasiyla Halkali, Çerkezköy, Alpullu, Edirne, Kapikule, Svilengrad, Dimitrovgrad, Plovdiv, Pazarcik ve Sofya güzergahinda ilerleyecek. Istanbul’dan saat 21.40’da kalkan trenin Sofya’ya saat 09.35’te ulasmasi beklenirken, Sofya’dan saat 18.30’da hareket edecek trenin ise Istanbul’a saat 05.35’te ulasmasi bekleniyor.

TCDD Tasimacilik Genel Müdürü Hasan Pezük, “Pandemi öncesi her gün karsilikli olarak islettigimiz Istanbul - Sofya Ekspresinin 2 yillik ara bugün son buluyor. Halkali Istasyonu’ndan saat 21.40’da ugurlayacagimiz trenimiz yaklasik 11 saat seyahat süresi ile yarin sabah saatlerinde Bulgaristan’in Sofya sehrine varmis olacak. Yarin ise 18.30’da kalkacak trenimizi sabah erken saatlerde karsilayacagiz. 2 yillik aranin ardindan yeniden raylara inen Ekspresimizi farkli rotalarin önünü açma yolunda ilk adim olarak görüyoruz. Bu Ekspresin Istanbul ile Avrupa arasindaki uluslararasi yolcu trafigini, demir yolu ile saglamasindan dolayi ayri bir önemi bulunmakta. Bugünden itibaren 2 yatakli 1 kusetli vagondan olusan trenimiz ile vatandaslarimiz Avrupa yönüne konforlu bir sekilde kesfe çikabilecek. Gezginlerimizin bu treni, hem ulasim araci, hem otel, hem de yasanabilecek deneyim olarak görebileceklerinden, tren penceresinden sürekli degisen manzarayi izleyecek unutulmaz bir yolculuk yapacaklarindan süphemiz yok” dedi.

Kaynak: İHA