Istanbul'da Film Gibi Rehine Kurtarma Operasyonu Açiklamasi Beyoglu Polisi Satirli Iskencecileri Kiskivrak Yakaladi

Taksim Meydani’nda dolasan 2’si kadin 4 Nepal uyruklu sahis, Pakistan uyruklu 6 gaspçi tarafindan satir zoruyla kaçirildi. Rehin tutulduklari evde 3 boyunca iskence gören Nepallilerin görüntülerini yakinlarina atan gaspçilar, 10 bin avro fidye istedi. Beyoglu Asayis Büro Amirligi ekipleri, film gibi bir operasyonla rehineleri Eyüpsultan’da tutulduklari evden kurtardi. Evde çikan satirlara ve tabancaya el konulurken, 6 gaspçi gözaltina alindi.

Istanbul'da Film Gibi Rehine Kurtarma Operasyonu Açiklamasi Beyoglu Polisi Satirli Iskencecileri Kiskivrak Yakaladi
Olay, önceki gün saat 23.00 siralarinda Beyoglu Taksim Meydani’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Nepal uyruklu arkadaslar Nakul N., Chandramaya G., Laxmi T. ve Lal Bahadur C. meydanda dolasmaya basladi.

Bir süre sonra Nepallilerin yanina 6 Pakistan uyruklu sahis yaklasti. Nepallilere satir gösteren Pakistanlilar onlari zorla alikoyarak kaçirdi. Eyüpsultan’da bir eve kapattiklari rehinelere iskence eden Pakistanlilar, görüntülerini çekerek Nepallilerin yakini olan Nepal Dostluk ve Kültür Dernegi’nden Nayandra C.’ye gönderip 10 bin avro fidye istedi.

Satirla kaçirdilar, iskence edip 10 bin avro istediler

Bunun üzerine C., Beyoglu Ilçe Emniyet Müdürlügü Asayis Büro Amirligine giderek ihbarda bulundu. Ihbar üzerine çalisma baslatan ekipler, C.’den gaspçilarla Taksim Meydani’nda bir bulusma ayarlamasini istedi. Bunun üzerine fidyeyi hazirlayan Nayandra C., süphelilerine meydanda bulusmak için beklemeye baslarken, Beyoglu polisi ise çevrede önlem alarak uzaktan izlemeye basladi.

Bir süre sonra bulusma yerine gelen Pakistanli Ali H. ve Muhammed S., fidyeyi alacagi esnada Beyoglu Asayis Büro Amirligi ekipleri tarafindan kiskivrak yakalandi. Çevrede arastirma yapan polis ekipleri, gözcülük yaptigi tespit edilen Asma M.’yi de gözaltina aldi.

Beyoglu polisinden film gibi operasyon

Sahislar emniyete götüren polis, ifadeleri dogrultusunda rehinelerin Eyüpsultan Aksemsettin Mahallesi’nde bir evde tutulduklari bilgisine ulasti. Bunun üzerine hazirliklarini tamamlayan Beyoglu Asayis Büro Amirligi ekipleri, Nepallilerin tutuldugu adrese baskin düzenledi.

Film sahnelerini aratmayan operasyonda elleri arkadan bagli olan rehinelerin basinda silahla bekleyen 4 gaspçi, etkisiz hale getirildi.

Rehinelerin ellerinin çözülmesinin ardindan evde arama yapan Beyoglu polisi, 2 satir ve ruhsatsiz tabanca ele geçirdi. Kurtarilan rehinelerden biri gözyaslarina tutamazken elleri çözülür çözülmez su içti. Ekipleri görünce mutluluk yasayan rehineleri Beyoglu polisi, “Iyi misiniz, korkmayin artik” diyerek sakinlestirmeye çalisti.

Rehineler Türk polisine tesekkür etti

Aramalarinda ardindan kurtarilan Nepalli rehineler ve Pakistanli 6 gaspçi, Beyoglu Asayis Büro Amirligine götürüldü. Emniyette ifadeleri alinarak “gasp”, “kisiyi hürriyetinden yoksun kilma”, “kasten yaralama” ve “atesli ve biçakli silahlar kanununa muhalefet” suçundan adli islemleri yapilan Ahmed A. (17), Hasan A. (35), Muhammed H. (25), Ali M. (21), Muhammed S. (30), Ali H. (16) ve Asma M. (23) adliyeye sevk edildi. Beyoglu polisinin kurtardigi rehinelerin ise Türk polisine tesekkür ettigi ögrenildi.
Kaynak: İHA