AK Parti Diyarbakir Il Baskan Aydin'dan Özgür Özel'e Sert Tepki

Adalet ve Kalkinma Partisi (AK Parti) Diyarbakir Il Baskani Muhammet Serif Aydin, CHP’li Özgür Özel’in Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a yönelik sözlerine sert tepki gösterdi.

AK Parti Diyarbakir Il Baskan Aydin'dan Özgür Özel'e Sert Tepki


AK Parti Diyarbakir Il Baskani Muhammet Serif Aydin ve teskilati, kentte bulunan yerel ve ulusal basin mensuplariyla Yenisehir ilçesi Sümer Park içinde bulunan Güneydogu Gazeteciler Cemiyeti Lokali’nde bir araya gelerek gündeme iliskin açiklamalarda bulundu. Gezi ve Osman Kavala davasi üzerinden muhalefettin Cumhurbaskanina yönelik açiklamalarina tepki gösteren Aydin, Türkiye yakin tarihini çok yakindan ilgilendiren bir yargilama dosyasi ile karsilastigi degerlendirmesinde bulundu. Gezi davasinda basta Osman Kavala olmak üzere bütün vandalligin mimari olduguna kanaat getirilen saniklara mahkemece cezalar verildigini söyleyen Aydin, bunun üzerinden basta CHP’li Özgür Özel olmak üzere muhalifler Cumhurbaskanina yönelik haksizca ve alçakça tehditlerinin kamuoyuna yansidigini dile getirdi.

“Osman Kavala, Sorus’un Türkiye temsilcisidir”

Muhalefet partilerinin bir bütün halinde HDP’sinden DEVA Partisi’ne kadar ayni koronun sanatçilarina döndügünü hayretle ve ibretle müsahede ettiklerini belirten Aydin, “Osman Kavala denen kisi Soros’un Türkiye temsilcisi olup Türkiye’de yasal iktidari sokak eylemleriyle, sokak terörizmi ile devirmeye çalisan bir hareketin finansörlügünü yapan kisidir. Gezi terörü üzerinden bu ülkede basta Büyüksehirlerimiz olmak üzere sokak eylemleriyle büyük bir kaos olusturulmaya çalisildi. Bunun mimarligini yapan kisilerin siyasi parti liderleri ve temsilcileri tarafindan destekleniyor olmasi demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçecektir. Gelecek nesiller terörizmle kol kola ve isbirligi halinde bir muhalefet temsilcisi grubunu hayretle okuyacaklardir. Buradan bir kez daha tekrar etmek isteriz ki, gezi olaylari bu ülkeyi kaosa sürüklemek isteyen dis mihrakli hazirlanmis ve Türkiye’deki demokratik yapiyi yikmaya yönelik sokak terörizmi içeren eylemler zinciridir. Bunu yapanlar, finanse edenler, planlayanlar her biri birer teröristtir. Bu sokak eylemleriyle ülkemize, ülkemizin demokrasisine, ekonomisine agir bedeller ödetmek isteyenlere mahkemece en uygun sekilde cezalar verilmistir. Bu hukuk mecrasi içerisindeki alana da herkes saygi duymak ve yargilama neticesini beklemek zorundadir” dedi.



Bu olaylardan bahisle Cumhurbaskanina dil uzatanlara tepki gösteren Aydin, “Hadsizlik gösteren kisilerin tehditlerinin Türk Ceza Kanunu çerçevesinde suç oldugunu ve bu tehditlerin cezai müeyyideye tabi oldugunu Cumhuriyet savcilarimiza hatirlatmak istiyoruz. Kimsenin, milletvekili dokunulmazligi zirhina güvenerek bu ülkenin yüzde 52 ile seçilmis mesru Cumhurbaskani’ni tehdit etmesini, ‘seni yargilayacagiz’ diye naralar atmasini, ‘seni mahkum edecegiz’ diye alçakça konusmasini izlemek, buna katlanmak zorunda degiliz. Nasil ki normal bir vatandas bir Cumhurbaskanina, bir milletvekiline bu tehdit dilini, bu alçakça dili kullandigi takdirde yargilanacaksa savcilar bununla ilgili harekete geçecekse ve bu insanlar bundan dolayi ceza alacak iseler ayni sekilde bu hadsizligi bu alçakligi yapan kisilerin sirf milletvekili sifatini tasiyor olmalari kendileri için cezasizlik sebebi, sorusturma yapilamamasi sebebi olamaz. Bu nefret dilini, bu öfke dilini, bu terör sözcülügünü sürdüren bu sahislara en etkin sekilde sorusturma açilmasini ve en adil sekilde yargilanmalarini bekliyoruz. Biliyoruz ve inaniyoruz ki, halkimiz bütün olan biteni en yakindan görüyor ve müsahede ediyor. Kimin halk için halkin degerleri için mücadele ettigini de kimin dis güçlerin ve terör sevicilerin sözcülügünü yaptigini da insanlarimiz çok iyi görüyor." ifadelerinde bulundu.

Basin açiklamasina Il Baskani Aydin’in yani sira, teskilat mensuplari ve AK Parti MKYK üyesi Alaatin Parlak da katildi.

Kaynak: İHA