Bu Ögretmenin On Parmaginda On Marifet

Samsun’da bir lisede Almanca ögretmeni olarak görev yapan Osman Bozkurt(53), ögretmenliginin yani sira çikardigi sarkilar milyonlarca kisi tarafindan dinlenen müzik platformlarinda yayinlaniyor. Masal kitabi yazan ögretmen, ayrica birçok farkli yerden oyunculuk teklifleri de aliyor.

Bu Ögretmenin On Parmaginda On Marifet
Atakum ilçesinde bulunan Anafartalar Lisesi’nde görev yapan 26 yillik ögretmen Osman Bozkurt, ögrencilere derslerini sarkilariyla sevdiriyor. Üniversite yillarinda basladigi müzik serüvenine ögretmenlik mesleginden dolayi ara veren Bozkurt simdilerde ise yeniden ikinci baharini yasiyor. Son 5 yilda 6 beste yapan ögretmenin klipleri Türkiye’nin önde gelen müzik platformlarinda yerini aliyor. Ögrenciler tarafindan da sevilen sarkilar bazi zamanlar derslerde toplu olarak söyleniyor. Taklit yetenegiyle ögrencilerin begenisini toplayan ögretmen bu sayede derslerde ögrencilerin sikilmadigini ve daha da motive olduklarini söyledi.

On parmaginda on marifet olan ögretmenin yazdigi masal kitaplari ise kitapçilarda yogun talep görüyor.

“Onlari motive etmek için sarkilarimi dinliyoruz”

26 yildir ögretmenlik meslegini yapan Osman Bozkurt, "26 yilimin 18 yili sinif ögretmeniydi. Asil bransim Almanca ögretmenligiydi. 8 yildir da Almanca ögretmenligi yapiyorum. Müzik ile ugrasmam ilkokul yillarina dayaniyor. Ilkokulda sene sonunda müsamerelere çikardim. Üniversitede ise profesyonel olarak müzikle ugrasmaya basladim. Yaklasik 17 yildir müzikle ugrastim. Su an aktif olarak ugrasmiyorum ama kendi bestelerimi yapmaya çalisiyorum. 2017 yilinda ‘Seni Diliyorum’ adli sarkima amatör bir klip çekilmisti. Geçtigimiz sene ise profesyonel bir klip çekildi. Suanda dijital platformlardan ulasabilirsiniz. Ayrica rahmetli babaannemin bana çocuklugumda anlattigi benimde kendi çocuguma anlattigim bir masal vardi. Bir esi benzeri olmadigina inaniyorum. Bu masali da kitap haline getirdim. 1 Nisan’da bu kitabim da yayinlandi. Onun disinda birkaç ajans ile görüsüyorum. Oyunculuk teklifleri var. Yapmadigim bir o kaldi. Yapmayi planliyorum. Insan kendine bazi hedefler koydugu zaman hayatta ulasilmayacak bir sey yoktur. Mümkün oldugu kadar sabahlari erken kalkar ve plan yaparim. Ben genelde Almanca derslerini islerken ögrenciler sikilmasin diye derslerin son 5 dakikasini kendi sarkilarimi açiyorum. Onlar da genelde benim sarkilarimi dinlemek istiyorlar. Onlari motive etmek için sarkilarimi dinliyoruz” diye konustu.



“Her alanda yetenekleri var”

Ögrenci Çagdas Mete Gülünay, “Hocamiz çok yetenekli biri. Her alanda yetenekleri var. Dersleri çok iyi anlattigini düsünüyorum. Haliyle derslerde bazen sikiliyoruz. Son 5 dakika kendi sarkilarini açarak bizleri eglendiriyor” dedi.



“Türkiye’de daha çok böyle ögretmenler olmalidir”

Ögrenci Sevde Nur Sirin ise “Ögretmenimi çok seviyorum. Dersi çok iyi anlatiyor. Derslerin son zamanlarinda kendi sarkilarindan açiyor. Bence Türkiye’de daha çok böyle ögretmenler olmalidir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA