Yörük Türkmen Birligi, Türk Dünyasi Ögrencileriyle Bulustu
Türk Dünyasi Yörük Türkmen Birligi, Uludag Üniversitesi ile ortak olarak düzenledigi iftar programinda Türk Dünyasi ögrencileri ile bulustu. Iftar programinda konusan Bursa Uludag Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, “Burada 135 ülkeden misafir ögrencimiz var. Onlar bizim magdur cografyanin emanet ettigi gençlerimizdir.” dedi.

“Biz onlara yabanci uyruklu demiyoruz”
Üniversiteli gençlerin coskusu içinde gerçeklesen iftarda ev sahibi olarak konusan TDYTB Baskani Irfan Tatlioglu, Türk dünyasinin birlik ve beraberligine degindikten sonra gençler için” Biz kardes ülkelerden buraya gelen ögrencilerimize yabanci uyruklu demiyoruz. Onlar bizin çocuklarimiz, burada iyi egitim alsinlar ve ülkelerine döndüklerinde bizim hayalimiz olan Büyük Türk Dünyasi birlikteligini kurumsal olarak kursunlar, hayata geçirsinler” diye konustu.
“Onlar magdur cografyanin emaneti”
Bursa Uludag Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, “Önümüzdeki yillarda Rabbim bizlere nice ramazanlari, bayramlari nasip etsin. Burada 200 ülkeden misafir ögrencimiz var.Onlar bizim magdur cografyanin emanet ettigi gençlerimizdir. Bu gençlerle birlikte bizlere bu aksam güzel imkani saglayan kardeslerime ve emegi geçen tüm arkadaslarimiza tesekkür ederim” ifadelerini kullanirken, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir ise, “Türk Dünyasi ve cografyasindaki birligi bizler saglamaliyiz. Bizim her daim kuvvet ve birlik içinde olmamiz gerekiyor. Burada bulunan tüm kardeslerimize sinavlarinda büyük basarilar diliyorum” dedi.
TÜDAM Müdürü Doç. Dr. Erdem Özdemir de program açilisinda tesekkürlerini sunarken, TÜDAM hakkinda kisa bir bilgilendirmede bulundu.
Yemek sonrasi konuklar ve ögrenciler TÜDAM Bahçesi’nde kil çadirdan yapilan büyük otaga geçtiler. Burada yörüklerin simgesi haline gelen ve boyunlarina astiklari keyfiyenin tanitimini yapan Türk Dünyasi Yörük Türkmen Birligi ile Bursa Uludag Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu Genel Baskani Irfan Tatlioglu, konuklar ile ögrencilerin boynuna keyfiye bagladi. Açilis konusmalari sonrasi namazlarini çadirda kilan protokol, namaz sonrasi yörük senlikleri çerçevesinde sanatçi Cengiz Bütün (Menteseli Cengiz) ile türküler söyleyerek, eglenceler düzenledi.
