Medeniyette Iz Birakmis Eserler, Ögrencilerin Ilham Kaynagi Oldu

Medeniyette iz birakmis yazarlarin eserlerini ve o yazarin kendisini çok farkli temalarla ele alan “Anadolu Mektebi Yazar Okumalari” projesi Denizli’de düzenlenen ögrenci panelinin 4’üncüsü gerçeklestirildi.

Medeniyette Iz Birakmis Eserler, Ögrencilerin Ilham Kaynagi Oldu


Anadolu Mektebi Yazar Okumalari “Mustafa Kutlu” panelinin 4’üncüsü Cedide Abalioglu Anadolu Imam Hatip Lisesinde düzenlenen programla gerçeklestirildi.

Anadolu Mektebi Yazar Okumalari “Mustafa Kutlu” paneline, Denizli Il Milli Egitim Müdürü Süleyman Ekici, Anadolu Mektebi Yazar Okuma panelistleri, okul müdürleri, ögretmen ve ögrenciler katildi.

Saygi durusu ve Istiklal marsi ile baslayan törenin açilis konusmasini yapan Il Milli Egitim Müdürü Süleyman Ekici, “Anadolu Mektebi Yazar Okumalari, medeniyetimizde iz birakmis yazarlarin eserlerini ve o yazarin kendisini çok farkli temalarla ele alan bir projedir. Panel seklinde yazar ve kitabiyla ilgili, kisilerde kalici bilgi ve kültür birakmaya yönelik bir çalismadir. Ilimizde kitap okumayla ilgili yogun bir gayret içerisindeyiz. Kütüphanelerimizi yeniledik, kitap sayimizi artirdik. Kitap okumak, sürekli ve sürdürülebilir bir faaliyet olmalidir” dedi.



“Türkiye panelinde iz birakan bir il olacagimiza inaniyorum”

Anadolu Mektebi Yazar Okumalari da Prof. Dr. Sami Güçlü tarafindan 2012 yilinda Sakarya Üniversitesi’nde baslamis ve bugün dalgalar halinde tüm ülkeye yayilmistir. Biz de Il Milli Egitim Müdürlügü olarak bu projeye 1 yil kadar önce dahil olduk. Ilk asamada 5 lise ve 1 ortaokul olmak üzere projeye katilacak okullarimizi belirledik. Bu okullarimizda okuma kültürünün, kitabin ve medeniyetimizin tanitilmasi noktasinda yola koyulduk. Su ana kadar 3 panel gerçeklestirdik. Bugün de Cedide Abalioglu Imam Hatip Lisemizde bu faaliyeti gerçeklestiriyoruz. Denizli olarak bu projeye sahip çikmaya devam ediyoruz. Mayis ayinda büyük il panelimizi yaptiktan sonra ileri bir tarihte yapilacak olan Türkiye panelinde de Denizli Il Milli Egitim Müdürlügü ailesi olarak iz birakan bir il olacagimiza inaniyorum” diye konustu.



Cedide Abalioglu Anadolu Imam Hatip Lisesinde düzenlenen panel, Türk Dili ve Edebiyati Ögretmeni Murat Karakus’un danismanliginda 1 panel yöneticisi ve 7 panel konusmacisi olmak üzere toplam 8 ögrenci tarafindan sunuldu. Ögrenciler, uzun hikaye tarzinda milli ve manevi degerleri öne çikaran hikayeler kaleme alan Mustafa Kutlu’nun farkli yönlerini ele aldi.
Kaynak: İHA