Kastamonu'da Halk Ekmek Satislarina Vatandaslardan Yogun Ilgi

Kastamonu’da hayata geçirilen ’halk ekmek’ uygulamasina vatandaslar yogun ilgi gösteriyor. Halk ekmek satis noktalarindan her gün 6 bin pide 4.5 TL’den satiliyor.

Kastamonu'da Halk Ekmek Satislarina Vatandaslardan Yogun Ilgi
Kastamonu Belediyesi, evinde bakima muhtaç, yasli vatandaslar ile ihtiyaç sahibi aileleri Ramazan ayinda da yalniz birakmiyor. Evde yemek hazirlama imkani olmayan vatandaslara her gün Kastamonu Belediyesinin asevinden iftarlik sicak yemek dagitimi yapiliyor. Asevinde hijyenik bir ortamda hazirlanan yemekler, kaplara konularak vatandaslarin kapisina kadar götürülüyor. Ayrica Kastamonu Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik düzenli olarak Ramazan kolisi dagitimlarini da sürdürüyor. Su ana kadar Kastamonu Belediyesi tarafindan 5 bin 500 Ramazan kolisi dagitimi yapildi, bin adet daha Ramazan kolisi daha dagitilacak.

Halk ekmek uygulamasi hayata geçirildi

Kastamonu Belediyesi, son olarak ’halk ekmek’ uygulamasini hayata geçirerek yüzde 25 daha ucuz Ramazan pidesi satisina basladi.

Vatandaslarin yogun ilgi gösterdigi ’halk ekmek’ satislari sehrin üç noktasinda gerçeklestiriliyor. Halk ekmek satis noktalarinda günlük toplam 6 bin pide, 4.5 liradan satisi yapiliyor.

“Halk ekmek noktalarindan günlük 6 bin ekmegin satisini yapiyoruz”

hayata geçirilen uygulamaya vatandaslarin ilgi gösterdigini söyleyen Kastamonu Belediye Baskani Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioglu, “Göreve baslamamizin üzerinden üç yil geçti. Bu süre zarfinda hep aklimdaydi ama degisik sebeplerden ötürü yerine getirememistik. Sag olsun her zaman belediye esnafimiz her zaman belediyemizin yaninda oldu, ne zaman ihtiyaç duyduysak bizlere katkiyi verdiler. Onlarinda çok fazla sikintiya düsmesine mahal vermeden halk ekmek uygulamasina geçtik. Onlari da sikintiya düsürmeden bu isi yapalim istedik. Ilk etapta 6 bin ekmekle yola çiktik. Eger herhangi bir problem yasamazsak yeterli olursa bu sayi ile devam ederiz. Muhtemelen de böyle devam edecegiz. Firinlara göre yüzde 25 daha ucuz ekmek vermis olacagiz. Günde 6 bin ekmek dagitimi yaparak sehrin üç tane noktasinda dagitimlarimiz sürüyor. Degisik sosyal medya mecralariyla bizlerden istek ve talepler geliyor. Sayinin arttirilmasini isteyenler var. Ekmek ve pide sayisinda degil de dagitim noktasinda sayinin arttirilmasini istiyorlar. Fakat sehrin ana yogunlugunun oldugu Nasrullah Meydaninda, Tasköprü yol ayriminda ve Kuzeykent Mahallesinde üç tane noktada dagitim yapiyoruz. Belki de bu noktalara Mehmet Akif Ersoy Mahallesini ilave edebiliriz. Ilk etapta üç nokta ile basladik. Çok ciddi bir talep var. Tabii ki fakir fukaranin da gönlünde olmus oluyoruz. Ne yapsak az” dedi.



“6500 adet Ramazan kolisinin dagitimini yapiyoruz”

Ramazan ayi münasebetiyle hem ramazan kolisi hem de sicak yemek dagitimina da devam ettiklerini belirten Baskan Vidinlioglu, “Ramazan ayi münasebetiyle ayrica sicak yemek dagitimina da devam ediyoruz. Her gün yaklasik 450 aileye sicak yemek ulastiriyoruz. Bunun yani sira Ramazan kolisi dagitiyoruz. Su anda 5 bin 500 Ramazan kolisi dagittik. Yaklasik 1000 tane daha Ramazan kolisi dagitacagiz insallah. Onlarda hemen hemen hazirlandi. Bu koliler dolu bir koli. Geçtigimiz yilda ayni sekilde bu kolilerden dagitim yapmistik. Bir ailenin rahat bir sekilde 20-25 günlük ihtiyacini karsilayabilecek büyüklükte bir koli. Insallah önümüzdeki günlerde 1000 tane daha bu kolilerden dagitacagiz. Arada bir dagittigimiz yardim çeklerimiz var. Sag olsunlar marketlerimiz bu konuda bizlere yardimci oluyorlar. Bazi marketler bu çeklerden bugün için ulastirabileceklerini söylediler Genel Merkezlerine sormalari gerekiyormus. Dolayisiyla burada biraz gecikme oldu ama bu çekleri de bize ulastiginda hizli bir sekilde ihtiyaç sahibi ailelerimize ulastiracagiz” diye konustu.

Halk ekmekten pide almaya gelen vatandaslar ise uygulamadan memnun olduklarini ifade etti.

Kaynak: İHA