Isparta'da Silajlik Misir Tohumu Dagitildi

Isparta’nin Sarkikaraagaç ilçesine bagli Çariksaraylar beldesindeki çiftçilere bin torba silajlik misir tohumu dagitimi gerçeklestirildi. Tohum dagitim törenine Vali Ömer Seymenoglu, TBBM Baskan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç, ilçe protokolü ve çok sayida vatandas katildi.

Isparta'da Silajlik Misir Tohumu Dagitildi
Proje ile yüzde 75’i hibe olmak üzere 567 çiftçiye 5 bin dekar alanda ekilmek üzere bin torba (50 Milyon adet) silajlik misir tohumu dagitimi yapildi. Proje bütçesinin %50’si Isparta Il Özel Idaresi, %25’i Sarkikaraagaç Süt Birligi ve %25’i ise çiftçiler tarafindan karsilanacak.

“Bu yili tarima destek yili ilan ettik”

Dagitim töreninde konusan Vali Seymenoglu “Il Özel Idaresi olarak tarima nasil bir destegimiz olabilir düsüncesiyle böyle bir projeyi baslattik. Ayni zamanda Il Özel Idaresi’nin yanina Il Tarim Müdürlügümüzün de proje çalismalarini ekleyerek bu yil insallah tarima dolayisiyla hayvanciliga da bir katki sunmayi planladik. Su anda da bunun ilk adimini atmis oluyoruz. Il Özel Idaresi olarak bütün meclis üyeleri arkadaslarimizla beraber bu yili tarima destek yili ilan ettik’’ dedi.



“Tarim yapilan arazilerdeki yollarimiza bir katki sunmayi planliyoruz”

Bu yil yapilacak olan çalismalar hakkinda bilgi veren Vali Seymenoglu ‘’Bu yil 2 proje ile sizlerin huzurunuza geliyoruz. Biri kaliteli tohumluklarla sizlere az da olsa bir girdi katkisi vermek, ikincisi de Il Özel Idaresi’nin ekipmanlari ile tarim yapilan arazilerdeki yollarimiza bir katki sunmayi planliyoruz. 12 ilçemizde bu çalismalarimiz devam edecek. Yöresine göre, iklimine göre bazi yerde silajlik misir tohumu destegi verecegiz, bazi yerlerde çilek fidan tohumu veya tibbi aromatik fidan destegi vermis olacagiz’’ diye konustu.



“Çiftçimizin yaninda olmaya devam edecegiz”

Çiftçilerin yaninda olmaya devam edeceklerinden bahseden Vali Seymenoglu ‘’Kisaca ben sunun altini çizmek istiyorum Isparta tarim sehri, tarima bagli olarak devaminda hayvanciligin da ön plana çikarabilecegimiz bir sehir. Geçmisten bugüne nasil destek sunuluyorsa bundan sonra da kamu eliyle çiftçimizin yaninda olmaya devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

TBBM Baskan Vekili Bilgiç ise il merkezi ve ilçelerde yem bitkilerinin gelistirilmesinin hayvancilik açisindan büyük önem tasidigini belirterek projede emegi geçen herkese tesekkür etti. Konusmalarin ardindan Vali Seymenoglu ve TBBM Baskan Vekili Bilgiç çiftçilere tohumlarini teslim etti. Tören sonunda alanda bulunan kadin kooperatifinin stantlari gezildi.

Buradan bir çiftçimizin tarlasina geçen Vali Seymenoglu ve TBBM Baskan Vekili Bilgiç traktöre binerek dagitilan misir tohumlarini tarlaya ektiler ve tüm çiftçilerimize bereketli bir sezon geçirmeleri temennisinde bulundular.

“Bütün bu desteklerde emegi geçen herkese tesekkür ediyoruz”

Törene katilan TBBM Baskan Vekili Bilgiç ise desteklerin sadece tarim il müdürlügü üzerinden olmadigini belirtere " Simdi iste bir silaj makinesinin yanindayiz, o da Çariksaraylar Tarimsal Kalkinma Kooperatifimizin yapmis oldugu bir proje bünyesinde Tarim ve Kirsal Kalkinmayi Destekleme Kurumumuz üzerinden saglanan yüzde 65’lik hibe destegiyle alindi. Bu da bugünkü degeriyle yaklasik 3 Milyon TL’lik bir proje. Bu baglamda sadece Sarkikaraagaç özelinde baktiginizda toplamda 42 projede 33 milyon liralik yatirimin yapildigini ve bunun 17,5 milyon lirasinin da kurumlarimiz tarafindan Sarkikaraagaçli hemsehrilerimize, köylümüze, çiftçimize hibe olarak dagitildigini görüyoruz. Bütün bu desteklerde emegi geçen herkese tesekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA