Anne Olmak Için Almanya'dan Elazig'a Ameliyata Geldi

Almanya’da yasayan 29 yasindaki Nasa Krstic, asiri kilolari nedeniyle 5 yildir saglik sorunlari yasiyordu. Asiri kilolarindan kurtulmak ve bebek sahibi olmak için Elazig’a gelen Krstic, mide küçültme ameliyati oldu.

Anne Olmak Için Almanya'dan Elazig'a Ameliyata Geldi
Sirbistan asilli olan ve Almanya’da yasayan Nasa Krstic asiri kilolari nedeniyle 5 yildir saglik sorunlariyla bogustu. Evli olmasina ragmen asiri kilolari nedeniyle bir türlü çocuk sahibi olamayan Krstic, hayallerine kavusmak için Almanya’dan Elazig’a ameliyat olmaya geldi. 115 kilogram agirliga ulasan Krstic, Elazig Mediline Hastanesi Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmani Op. Dr. Fatih Erol tarafindan basarili bir tüp mide ameliyati geçirdi. Krstic, ameliyat sonrasi hiçbir agrisinin olmadigini belirterek 6. gününde taburcu olup Almanya’ya döndü.

"Çocuk sahibi olmak istiyorum"

Ameliyat olmak için Almanya’dan geldigini aktaran Nasa Krstic, “5 senedir kilo vermeye çalisiyorum. Kendi cabalarimla birkaç kilo verip tekrar aliyordum, çok zorluk yasadim. Emek vererek kilo verdim. Ancak devamini getiremedigim için strese girip tekrar her seyi birakip yemeye devam ettim. Hastaneden çok memnun kaldim. Ameliyat çok iyi geçti. Sadece bir iki gün basinç yasadim. Agrilarim yoktu. Hastalar tek basina kilo veremiyorsa bu ameliyati tavsiye ederim. Elazig çok güzel bir sehir küçük ama güzeldi. Hastane çok güzel ve temizdi. Doktorlar çok iyi ve hemsireler çok ilgili. Çocuk sahibi olmak istiyorum. En çok da bu nedenden kilo vermek istedim. Herkese çok tesekkür ediyorum" dedi.

Obezitenin birçok saglik problemine neden oldugunu vurgulayan Elazig Mediline Hastanesi Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmani Op. Dr. Fatih Erol ise, "Obezite kilodan bagimsiz olarak birçok saglik problemine sebep oluyor. Nasa gibi yurt disindan gelen birçok hastamiz asiri kiloya bagli yumurtaliklarda adet düzensizligine bagli gebe kalmama ve gebelikte düsük yasayan bir hastamiz. Obezite tansiyon, seker, kalp damar hastalilari, akciger hastaliklari ve gebelik komplikasyonlari gibi birçok hastaliga sebep olabiliyor. Bizim de amacimiz hem obeziteyi hem de obezitenin sebep oldugu saglik sorunlarini ortadan kaldirarak hastalara kaliteli ve uzun bir yasam saglamak oluyor” diye konustu.

Kaynak: İHA