Karaismailoglu Açiklamasi 'Sabiha Gökçen Havalimani Metro Hattini En Geç Agustos Ayinda Hizmete Açacagiz'

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Sabiha Gökçen Havalimani metro santiyesi çalisanlari ile iftarda bir araya geldi. Programda konusan Bakan Karaismailoglu, “Tüm imalatlari tamamlayip hattimizi açacagimiz güne kadar 7 gün 24 saat ayni heyecanla çalismalarimizi sürdürecegiz. Ve Insallah sinyalizasyon ve sistem emniyet testlerinin tamamlanmasiyla en geç Agustos ayinda bu projemizi Istanbullularin hizmetine sunmanin gururunu yasayacagiz” dedi.

Karaismailoglu Açiklamasi 'Sabiha Gökçen Havalimani Metro Hattini En Geç Agustos Ayinda Hizmete Açacagiz'
Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Sabiha Gökçen Havalimani metro santiyesi çalisanlari ile iftar programinda bulustu. Programa; Pendik Belediye Baskani Ahmet Cin ve birçok metro santiye çalisanlari katildi.



“SU AN PROJEMIZI YÜZDE 98 ILERLEME SEVIYESINE GETIRDIK”

Programda konusan Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, “Özverili ve basarili çalismalarimiz ile projenin basindan bugüne kadar, sehrin çalisma ve zemin kosullarinin zor oldugu bir kesiminde yapim islerini tamamlanin hakli gururunu yasiyoruz. Su an projemizi yüzde 98 ilerleme seviyesine getirdik. Bugün itibariyla 14 bin 536 metre ray montaji ve ray kaynaklarini tamamladik. Proje çerçevesinde toplam 15 bin 970 metre tünel kazarak tünel yapim islerini tamamladik. 4 istasyonda yapim islerini ve ince isleri bitirdik. Elektromekanik imalatlari yüzde 95 seviyelerine getirdik. Metro deneme sürüsleri ve elektromekanik sistemlerde test ve devreye alma islemlerine basladik. Hattimizi Istanbullularin hizmetine sunmak için gün sayiyoruz. Biz susuyoruz, icraatlarimiz konusuyor, Tüm imalatlari tamamlayip hattimizi açacagimiz güne kadar 7 gün 24 saat ayni heyecanla çalismalarimizi sürdürecegiz. Ve Insallah sinyalizasyon ve sistem emniyet testlerinin tamamlanmasiyla en geç Agustos ayinda bu projemizi Istanbullularin hizmetine sunmanin gururunu yasayacagiz.” dedi.



“KADIKÖY- SABIHA GÖKÇEN HAVALIMANI ARASI SEYAHAT SÜRESI 50 DAKIKA”

Bakan Karaismailoglu konusmasinin devaminda, “Sadece Istanbul’un sehirlerarasi ve uluslararasi hava ulasim terminallerinden degil, bölgesinin de önemli hava ulasim merkezlerinden olan Sabiha Gökçen Havalimani’na, Kadiköy–Kartal– Pendik Metro Hattinin devami saglanacaktir. Böylece hem havalimanimiza hem de Pendik ilçelerimizin kuzey mahallelerine dogrudan rayli sistem ile güvenli, hizli ve ekonomik sekilde ulasmak mümkün olacaktir. Hattin isletmeye alinmasi ile; Pendik Tavsantepe - Sabiha Gökçen Havalimani arasi seyahat süresi 10 dakika, Istanbul Anadolu Adliyesi - Sabiha Gökçen Havalimani arasi seyahat süresi 12 dakika, Kadiköy - Fevzi Çakmak (Hastane) arasi seyahat süresi 42 dakika, Kadiköy - Sabiha Gökçen Havalimani arasi seyahat süresi 50 dakika” ifadelerini kullandi.

Öte yandan, program sonunda Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, santiye çalisanlari ile toplu fotograf çekildi.

(Muharrem Çam - Sevgi Canpolat - IHA)
Kaynak: İHA