23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayrami

SANKO Okullari Genel Müdürü Firat Mümtaz Asyali, “23 Nisan 1920 ‘Egemenlik kayitsiz sartsiz milletindir’ sözünün hayata geçtigi, tarihimizin önemli dönüm noktalarindan birisidir” dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayrami
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açilisinin 102’nci yil dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami nedeniyle bir mesaj yayimlayan Asyali, Atatürk gibi essiz bir liderin önderliginde baslayan Kurtulus Savasi’nin, Türk Ulusunun gösterdigi büyük fedakarliklarla taçlandirilinca Türkler aleyhine yüzyillardan beri hazirlanan ve Sevr ile hayata geçirilecegi düsünülen tarihi bir suikastin engellendigini ve düsmanlarin bozguna ugratildigini kaydetti.

Yüce Meclis’in açildigi 23 Nisan 1920’de Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atildigini ve egemenligin kayitsiz sartsiz millete verildigine vurgu yapan Asyali, “23 Nisan, Türk Milleti’nin kendi kaderini belirledigi ve milletin bagimsizligini tüm dünyaya haykirdigi, çagdas Türk Cumhuriyeti’nin kurulmasi yolundaki en önemli dönüm noktalarindan biridir” ifadelerini kullandi.

Büyük Millet Meclisi’nin açildigi günün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafindan çocuklara armagan edildigini animsatan Asyali, sözlerini söyle tamamladi: “Mustafa Kemal Atatürk, yüregindeki çocuk sevgisini ve onlara verdigi önemi ‘Küçük hanimlar, küçük beyler! Sizler gelecegin bir gülü, yildizi ve ikbal isigisiniz. Memleketi asil isiga bogacak olan sizsiniz’ sözleriyle ifade etmistir. Gelecegimizin teminati çocuklarimiza Büyük Atatürk’ün armagani ettigi dünyanin ilk ve tek çocuk bayrami olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami kutlu olsun.”
Kaynak: İHA