112'Ye Gelen Çagrilar Pes Dedirtti Açiklamasi 'Benim Maasimdan Acil Bir Olay Mi Var'

Kirikkale 112 Acil Çagri Merkezi’ne gelen yaklasik çagrilarin yüzde 75’e yakini asilsiz çikarken, maasinin çektirmek isteyen bir kisinin talebi kabul edilmeyince, "Benim maasimdan acil bir olay mi var" diyerek tepki göstermesi pes dedirtti.

112'Ye Gelen Çagrilar Pes Dedirtti Açiklamasi 'Benim Maasimdan Acil Bir Olay Mi Var'
Acil durumu olan vakalara yardimci olabilmek ve hayat kurtarabilmek için gece gündüz telefon basinda bekleyen 112 Acil Çagri Merkezi personellerine gelen çagrilar hem güldürdü hem de pes dedirtti. Kirikkale 112 Acil Çagri Merkezi’ne gelen yaklasik çagrilarin yüzde 75’e yakini asilsiz çikarken, kimisi otomobilini ambulansla yaristirmak istedi, kimisi de acil olarak maasini çektirmek için talepte bulundu. Gelen ilginç çagrilardan biri de bir vatandasin asinin orucu bozup bozmadigi konusunda personelin fikrini sormasi oldu. 2021 yilinda itfaiye, ambulans, jandarma, polis imdat, AFAD, orman yangin gibi acil ihbar hatlarinin bir çati altinda toplandigi 112 Acil Çagri Merkezi’ne 2022 yilinin ilk 4 ayinda 104 bin çagriya cevap verildi.

112 Acil Çagri Merkezi Müdürü Muhammet Ali Tekinay, IHA muhabirine yaptigi açiklamada, Ocak ayindan bugüne kadar 104 bine yakin çagri aldiklarini ifade ederek, 104 bin çagrinin yüzde 75’inin asilsiz oldugunu söyledi.



"Yavrum dedigi hasta tavsan çikti"

Asilsiz çagrilar hakkinda bilgiler aktaran Tekinay, "Asilsiz çagrilarda bizi en çok mesgul eden böyle ilginç vakalari da paylasmak istiyorum. Bu ilginç vakalardan en dikkat çeken ve insanlarin yüzünde tebessüm ettirecegine inandigim ambulans talebi için arayan bir vatandasimizin ’ambulans var mi’ sorusuna karsi ambulansi ne için istiyorsunuz dedigimizde sahsin ’sahin var bende de yarisalim mi’ diye cevaplamasiydi. Bunun haricinde telefoncularin aramasi. Tek numarada birlestiniz diye bizi bilinmeyen numaralar olarak arayanlar. Ambulans isteyen bir vatandas ’yavrum çok hasta yavrumu hemen müdahale edin’ diye talebine ambulansi gönderdigimizde ’yavrum’ dedigi seyin tavsan çikmasi" dedi.



"Benim maasimdan acil bir olay mi var"

Tekinay, "Acil Çagri Merkezimizde yasli bir amcamizin ’maasimi çekin’ dediginde ’burasi acil çagri merkezi biz acil olaylara bakiyoruz’ diye yanit verdik. Yasli amca ’Benim maasimdan acil bir olay mi var’ diye cevap verdi. ’Ezan okundu mu’ diye orucunu açmak isteyenler, tren biletinin ücretini soranlar, ’asi orucu bozuyor mu, Diyanet bozmuyor diyor sizin fikriniz nedir’ diye arayanlar bizi mesgul ediyorlar. Insallah onlarin mesgul etmemesini ve daha hizli hizmet vermeyi istiyoruz" ifadesini kullandi.
Kaynak: İHA