Jandarmayi Görünce Kumar Aletlerini Asitle Yok Etmek Istemisler Açiklamasi Sözde Sendikaya Kumar Baskini Kamerada

Izmir’in Bornova ilçesinde sendika ve vakif binasi görünümlü kumarhaneye jandarma ekipleri tarafindan baskin yapildi. 185 kisinin kumar oynarken suçüstü yakalandigi binada, kumar oynatilan malzemelerin köpükten yapildigi ve baskin aninda asit dökülerek eritilmek istendigi tespit edildi.

Jandarmayi Görünce Kumar Aletlerini Asitle Yok Etmek Istemisler Açiklamasi Sözde Sendikaya Kumar Baskini Kamerada
Izmir Il Jandarma Komutanligina bagli Bornova Ilçe Jandarma Komutanligi ekipleri, Naldöken Mahallesi Ankara Caddesi üzerinde bulunan ve yan yana binalarda bulunan Ege Genel Is Sendikasi, Biz Lokanta ve Seyyar Yemek Çalisan Isçileri Sendikasi binasi ile Yeni Nesile Egitim ve Yardim Vakfi binalarinda kumar oynatildigi bilgisi üzerine harekete geçti. Adrese giden ekipler, koçbasi ile kapilari açmaya çalissa da, kapilarin baskin aninda açilmamasi için agir malzemelerden yapilmasi sebebiyle kapinin yaninda bulunan duvarlari kirarak içeri girdi. Üç ayri binanin birbiriyle baglantili oldugu tespit edilirken, jandarma ekiplerini karsisinda görenler üst katta bulunan toplanti odasina kosarak kumar oynamadiklarini göstermeye çalisti.

Asit döküp eritiyorlarmis

Jandarma ekiplerinin baskin yaptigi adreste 185 kisi tombala oynarken suçüstü yakalandi. Öte yandan operasyonda ele geçirilen malzemelerin köpükten yapildigi ve baskin esnasinda internetten siparis verilerek alinan asitle dökülerek yok edilmeye çalisildigi tespit edildi. Sözde sendika yöneticisinin ifadeleri dogrultusunda, siparis verilen tombala malzemeleri, asit, içeride satilmak üzere alinan çok sayida sigara ve 2 adet tabanca, bina disinda bulunan bir otomobilin içerisinde ele geçirildi. Operasyonda 185 kisiye 336 bin 515 lira idari para cezasi uygulanirken, kumar oynatmaya yer ve imkan saglama suçundan 5 kisiye de adli islem uygulanacagi bildirildi.



Bakan Soylu Ramazan’da kumar oynatanlara gözdagi vermisti

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, geçtigimiz günlerde, Türkiye Belediyeler Birligi’nde düzenlenen Sivil Toplum Il Müdürleri ile Görüsme Toplantisi’nda yaptigi açiklamada, "Adam spor kulübü kurmus, kumar oynatiyor. Simdi Ramazan ayi geliyor. Bu dönem için bazilarinin kötü bir aliskanligi var; tombala oynamak gibi. Hadi oynatin da göreyim. Simdi buradan tekrar uyariyorum, hadi bakalim oynatin da göreyim. ‘Kültür dernegi’ deyip baska isleri ortaya koymaya çalisiyorlar” sözlerine yer vermisti.
Kaynak: İHA