Bakan Kurum'dan Izmirli Depremzedelere Müjde

Izmir’de depremzedelerle ve depremzedeler için yapilan konutlarin insaatinda çalisan isçilerle birlikte iftar yapan Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, depremzedelere etaplar halinde yilsonuna kadar tüm konutlarin teslim edilecegi müjdesini verdi.

Bakan Kurum'dan Izmirli Depremzedelere Müjde
Içisleri Bakani Süleyman Soylu ile Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, Izmir’de depremzedelerle ve depremzedeler için yapilan konutlarin insaatinda çalisan isçilerle birlikte iftar yapti. Izmir Iftar Bulusmasina Izmir Valisi Yavuz Selim Kösger, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Hamza Dag, Izmir milletvekilleri, AK Parti Izmir Il Baskani Kerem Ali Sürekli ile MHP Izmir Il Baskani Veysel Sahin de katildi.

Depremzedeler ve isçilerle birlikte orucunu açan Bakan Kurum, Izmir depreminde hayatini kaybeden 117 kisiye Allah’tan rahmet dileyerek basladigi konusmasinda, “Bundan tam 2 yil önce, bu sokaklarda, toz duman içinde bir oraya bir buraya kosturuyorduk. O günleri unutmadik. Yitirdigimiz canlarin kimi bir babaydi; evinin diregiydi, depremde Izmir o direkleri yitirdi, Riza Bey Apartmaninda yitirdigimiz babalarimizi unutmadik. Kimi henüz çocuktu, evin nesesiydi, Izmir o gün o neseyi tarihinin en büyük afetinde kaybetti, Doganlar Apartmanindaki yavrularimizi unutmadik. Kimi, yuvasindan sevgi ve huzur eksik olmasin diye, pencere önlerinde yavrularini bekleyen dilleri duali annelerimizdi. Yilmaz Erbek Apartmanindaki annelerimizi unutmadik. Emrah Apartmanini, Egemen Apartmanini, Baris Sitesini, Cumhuriyet Sitesini unutmadik. Ama biz, umudu da unutmadik. Umudu, bir an bile aklimizdan çikarmadik. Izmir’de Elif bebek kardesi Umut’u kaybetti. Ama tam 65 saat sonra tüm milletin umudu oldu” dedi.

Hiç vakit kaybetmeden Izmir tarihinin en büyük deprem dönüsüm çalismasini baslattiklarini kaydeden Bakan Kurum, “Hiç vakit kaybetmeden 5 bin 400 bagimsiz birimin planlamasini yaptik, yapimina süratle basladik. 1 yil bile bitmeden, 26 Kasim 2021’de yaptigimiz toplam 741 bagimsiz bölümü, Cumhurbaskanimizin tesrifleriyle depremzede kardeslerimize teslim ettik. Iste konutlarimizin yapiminda çalisan kardeslerimiz buradalar. Onlarin da essiz gayretleriyle tüm projelerimizi etap etap tamamliyoruz, hemen hemen her gün yeni konut teslimlerimizi yapiyoruz. Bayrakli’da yerinde dönüsüm çerçevesinde bin 404 konut 289 is yeri yapiyoruz. Bunlardan 723 konut ve 164 is yerini bitirdik. Önümüzdeki ay sonu itibariyle, 681 konutumuzu daha hak sahiplerine teslim etmeye baslayacagiz. Yine burada, rezerv konut çerçevesinde 3 bin 657 konut, 52 is yeri yapiyoruz. Rezerv konutlarimizin da teslimine Mayis sonu itibariyle baslayacagiz” dedi.

Kurum, depremzedelere etaplar halinde yilsonuna kadar tüm konutlarin teslim edilecegi müjdesini de verdi. Bakan Kurum konusmasini, deprem konutlarinin santiyelerinde çalisan isçilere tesekkür ederek tamamladi.
Kaynak: İHA