Içisleri Bakani Soylu, Ankara'da Emniyet Mensuplariyla Ilk Sahurunu Yapti

Ankara Tuzluçayir Sehit Erkan Serdar Sallar Polis Merkezi Amirligi’nde görev yapan emniyet mensuplariyla ilk sahurunu yapan Içisleri Bakani Süleyman Soylu, “Emniyet mensuplarimizin sark görevini biraz daha avantajli hale getirdik” dedi.

Içisleri Bakani Soylu, Ankara'da Emniyet Mensuplariyla Ilk Sahurunu Yapti
Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Ramazan ayindaki ilk sahurunu, Ankara’nin Mamak ilçesinde bulunan Sehit Erkan Serdar Sallar Polis Merkezi Amirligi’nde görev yapan emniyet mensuplariyla yapti. Sahur yemegine Ankara Valisi Vasip Sahin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktas, Il Emniyet Müdürü Servet Yilmaz ve emniyet mensuplari katildi.

Sahur yemeginin ardindan emniyet mensuplarina iliskin yapilan yönetmelik çalismalariyla ilgili degerlendirmelerde bulunan Bakan Soylu, “ Öncelikle Islam aleminin Ramazan Ayi’ni tebrik ediyorum. Emniyet mensuplarimiz ile ilgili bir yönetmelik çalismasi yapildi. Bu yönetmelikteki temel muradimiz, terörün Dogu ve Güneydogu’da azalmasiyla beraber emniyet mensuplarimizin sark görevinde 2 ve 3 yillik düsmeler yapmakti. Özellikle 2. sark görevlerinde sene olarak az olmasina ragmen 1 ve 2 yillik inmeler söz konusuydu. Yine bunun yani sira çocuklari son senelerde okuyan polis memurlarimiz için uzatmalar ortaya koyduk. Polis memurunun 2. sarktan döndügü zaman daha önce görev yaptigi vilayetine dönmesi söz konusu degildi. Simdi artik sarka gitmeden önce görev yaptigi yere tekrardan dönebilecekler. Ayrica 2 sarktan doguyu 2’ye böldük, batiyi da 2’ye böldük. Bölmemizin sebebi de bir takim vilayetlere gidilmek istenmemesinden kaynaklaniyordu. Böylelikle emniyet mensuplarimizin sark görevini biraz daha avantajli hale getirdik” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA