Mariupol'deki Azovstal Fabrikasina Düzenlenen Saldiri Havadan Görüntülendi

Mariupol Belediyesi, Ukrayna’nin kontrolünde olan Azovstal fabrikasina düzenlenen saldirinin havadan çekilen görüntülerini yayinladi.

Mariupol'deki Azovstal Fabrikasina Düzenlenen Saldiri Havadan Görüntülendi
Rus ordusunun Ukrayna’nin Mariupol kentine düzenledigi saldiri havadan görüntülendi. Görüntüleri yayinlayan Mariupol Belediyesi tarafindan yapilan açiklamada, "Rus isgalciler Azovstal fabrikasini bombalamaya devam ediyor. Fabrikanin siginaklarinda kadin, çocuk ve yaslilardan olusan binden fazla insan bulunuyor" denildi.

Ukrayna Basbakan Yardimcisi Irina Veresuk ise yaptigi açiklamada, "Rusya’nin askeri ve politik yönetimine sesleniyorum. Mariupol’den Berdyansk’a sivillerin tahliyesi için insani koridor açilmasini talep ediyoruz. Ayrica Azovstal fabrikasinda bulunan kadinlar ve çocuklar için de ayri bir koridor açilmasini istiyoruz. Eger koridor açilmasina karsi çikarsaniz, gelecekte savas suçu olarak yargilanmaniza sebep olacaktir" dedi.



Mariupol, Rusya için kilit öneme sahip

Rusya, dün kusatma altindaki Mariupol’de bulunan Azovstal fabrikasindaki Ukrayna askerlerine “teslim olmalari ya da ölecekleri” çagrisinda bulunmus, Ukraynali askerler çagriyi reddetmisti ve direnise devam etmisti. Mariupol, Rusya için 2014 yilinda ilhak ettigi Kirim’a bir kara koridoru olusturmasina izin verdigi için kilit öneme sahipken, 11 kilometrekareden fazla bir alani kaplayan dev Azovstal fabrikasi Mariupol’un hala Ukrayna kontrolünde olan son büyük bölümü olarak biliniyor.
Kaynak: İHA