Mersin'de Nitelikli Dolandiricilik Ve Yagma Çetesi Çökertildi Açiklamasi 25 Tutuklama

İçel’de seyir halindeki araçlara tas atarak hasta numarasi yapan, fuhus ve ask vaadiyle araçlari durdurarak nitelikli dolandiricilik, yagma, hirsizlik ve kasten yaralama olaylarina karistiklari ileri sürülen 34 süpheli gözaltina alindi. Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen sahislardan 25’i tutuklandi. Süphelilerin polislere yakalanmamak için kendi aralarinda konusurken sifreli kelimeler kullandiklari tespit edildi.

Mersin'de Nitelikli Dolandiricilik Ve Yagma Çetesi Çökertildi Açiklamasi 25 Tutuklama
Il Emniyet Müdürlügünden yapilan açiklamaya göre, Tarsus Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri, Tarsus’ta ve otoban yolu üzerinde yola çikarak araçlara tas atip hasta numarasi yapan, fuhus ve ask vaadiyle araçlari durdurarak nitelikli dolandiricilik, yagma, hirsizlik ve kasten yaralama olaylarina karistiklari belirlenen süphelilere yönelik çalisma baslatti. Tarsus Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde yaklasik 4 ay boyunca hem havadan hem de karadan yapilan çalismalarda, 43 süpheli tespit edildi. Elde edilen bilgilerin ardindan belirlenen adreslere 500 polisin katilimiyla es zamanli safak operasyonu düzenleyen ekipler, 34 süpheliyi gözaltina aldi. Ikametlerde yapilan aramalarda 8 tüfek ve tüfeklere ait 400 fisek ile 294 uyusturucu hap ele geçirildi. Yakalanan sahislarin çok sayida yagma, kasten yaralama, uyusturucu madde kullanma ve hirsizlik suçlarindan kayitlarinin oldugu tespit edildi.

Yakalanmamak için kendi aramalarda kelimeler belirlemisler

Öte yandan, sahislarin polislere yakalanmamak için aralarinda konusurken kendilerince kelimeler kullandiklari belirlendi. Paraya say, sikayetçiye mul, arabaya graba, polise manus, galip, resit emmi, elbiseye pirti, olaya çiz, geri vermeye sayimlamak, göstermeye celletmek, alinan malzemeye kertmek, Adana’ya gidana, kadina zen, kaçmak yerine arsinlamak, agzini aramak yerine aryalamak, sorun çikarmaya carlatmak, sormak yerine sunlamak, dolandirmaya baylamak kelimelerini kullandiklari ortaya çikti.

Emniyetteki islemlerinin ardindan 2 kisi serbest birakilirken, 32 sahistan D.Y., S.Y., P.G., N.G., Ç.G., H.O., E.Y., G.G., G.Y., B.O., B.S., H.Y., D.G., B.S., S.S., D.I., M.Z., K.O., Ç.Ö., D.Y., S.I., G.I., M.Ç.O., M.O. ve A.I. çikarildiklari mahkemece tutuklanirken, A.O., A.O., Y.G., A.I., D.Y., E.S. ile E.O. ise adli kontrolle serbest birakildi.
Kaynak: İHA