HDP Önündeki Evlat Nöbetine Bir Aile Daha Katildi, Aile Sayisi 283 Oldu

Diyarbakir HDP il binasi önünde evlat nöbeti 957 gününde devam ederken, yeni katilan aile ile birlikte eylem yapan ailelerin sayisi 283 oldu. Diyarbakir’da 18 yasindayken daga götürülen Seyhmus Kurt’un annesi Seniha Kurt evlat nöbeti eyleme katildi. Çocugunun bir an önce teslim olmasini isteyen anne Kurt, “Oglum için buraya geldim. Neredeysen gel, baban kahrindan öldü. 7 yildir kayiptir. Oglumu nereye götürdülerse getirsinler” dedi.

HDP Önündeki Evlat Nöbetine Bir Aile Daha Katildi, Aile Sayisi 283 Oldu
Çocuklarinin terör örgütü PKK mensuplari tarafindan daga kaçirildigi iddiasiyla, 3 Eylül 2019’da farkli kentlerden Diyarbakir’a gelerek HDP il binasi önünde oturma eylemi baslatan ailelerin evlat nöbeti 957. gününe girerken, yeni katilan aile ile birlikte sayi 283 oldu. Diyarbakir’da 2015’te 18 yasindayken kaçirilan Seyhmus için gelen anne Seniha Kurt evlat nöbetindeki diger aileler tarafindan ellerinde bayrakla karsiladi.

“Ben anneyim cigerim yaniyor”

Oglunun terör örgütü PKK tarafindan daga kaçirildigini ve 7 yildir haber alamadigini aktaran anne Kurt, "Oglum için buraya geldim. Neredeysen gel, baban kahrindan öldü. 7 yildir kayiptir. Oglumun nereye götürdülerse getirsinler. HDP kandirdi oglumu. Ben oglumu istiyorum ögrenciydi, okula gidiyordu. Oglum doktor veya mühendis olacakti. Babasiz kaldik, kanser oldu babasi öldü. Ben anneyim cigerim yaniyor 7 yildir, ben de hasta olmusum" diye konustu.

Kaynak: İHA