TÜGVA Belgelerini Degistirerek Sizdiran Saniklarin Yargilanmalarina Devam Edildi

TÜGVA’dan hukuka aykiri sekilde ele geçirilen belgelerin degistirilerek sizdirilmasina iliskin 2 sanigin yargilanmalarina devam edildi.

Türkiye Gençlik Vakfi (TÜGVA) belgelerini hukuksuz sekilde ele geçirerek, degistirip sizdirdigi iddiasiyla yargilanan saniklar Cihan Yücel ile Ramazan Aydogdu’nun davasinin görülmesine devam edildi. Istanbul 22. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen durusmaya, tutuklu sanik Ramazan Aydogdu SEGBIS araciligiyla baglanirken taraflarin avukatlari da durusma salonunda hazir bulundu.

Durusmada, TÜGVA avukatlari dilekçe sundu. Sunulan dilekçede tutuklu sanik Ramazan Aydogdu’nun TÜGVA çalisani olmadigi, gönüllü oldugu belirtilirken, avukat Seçkin Koç, delillerin açik ve net oldugunu söyleyerek, "Sikayetimiz devam ediyor. Katilma talebimizin kabulüne ve saniklarin cezalandirilmasina karar verilmesini talep ederiz" dedi.



"Polis raporlarini da tarafli görüyorum"

Durusmada savunma yapan sanik Aydogdu ise, "Vakifta il ve ilçe atamalarindan sorumluydum ve disiplin sorusturmalari yapmakla da görevliydim. Resmi mail hesabindan disiplin sorusturmasina konu mailler var. Baskan Enes Eminoglu’nun bana gönderdigi mailler var. Polis raporlarini da tarafli görüyorum. Orada çalistigima dair raporlar ve sayisiz evrak var. Ben sizofrenim ve kendi basima vakif kurup yönettim, ya da karsi taraf cezalandirilmam yönünde çalisiyor. Orada üç tane ana sorusturma yaptim ben. Biri Adana’daydi. Baskan da buradaki avukat Seçkin Koç’tu. Hatta Adana baskani görevden alindi diye Seçkin Koç bana kizdi" ifadelerini kullandi.

Dosyaya sundugu belgelerle vakifta aktif bir sekilde görev yaptigini ve gittigi birçok sehirde yol-kalma-yemek masraflarinin tamamini vakfin karsiladigini belirten sanik Aydogdu, "Bu, açikça çalistigimi gösterir. Yürüttügüm sorusturmalar sonucunda bazi kisiler görevden alindi. Demek ki sizofren degilim. Bunlar bana zaten talimatla geliyor. Polis tarafli davranip delil karartmistir" seklinde konustu.

Firari sanik Cihan Yücel’in avukati, dava konusu belgelerin dogru olup olmadiginin TÜGVA’ya sorulmasini ve gazeteci olan müvekkili yönünden dosyanin ayrilmasini talep ederken, belgelerin gerçek oldugunun kabul edilmesi halinde müvekkilinin gazetecilik faaliyeti yaptiginin kabul edilmesi gerektigini de belirtti.

Durusmada görüsü sorulan Cumhuriyet Savcisi, tutuklu sanik Ramazan Aydogdu’nun tutukluluk halinin devamina ve eksik hususlarin giderilmesine karar verilmesini istedi.

Mahkeme, dava konusu belgelere hangi tarihte erisim saglandigi, nasil manipüle edildigi, gönderildigi ve saniklar arasinda irtibat bulunup bulunmadigina yönelik tespit için dosyanin bilirkisiye gönderilmesine karar verdi. Mahkeme ayrica, TÜGVA’nin katilma talebinin kabulüne ve sanik Ramazan Aydogdu’nun tutukluluk halinin devamina hükmederek durusmayi erteledi.

Iddianameden

Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, süpheli Ramazan Aydogdu’nun, TÜGVA’ya ait bilgisayarlardan elde ettigi vakif dosyalarina riza disinda ve hakki olmaksizin erisim sagladigi, haksiz sekilde elde edilen dosyalari manipüle ederek ve degistirerek süpheli Cihan Yücel isimli sahsa gönderdigi yer aldi. Iddianamede bu nedenle, süpheli Ramazan Aydogdu hakkinda zincirleme sekilde ‘bilisim sistemindeki verileri bozma yok etme, erisilmez kilma, sisteme veri yerlestirme’, ‘kisisel verileri hukuka aykiri olarak ele geçirmek veya yaymak’ suçlarindan toplam 3 yil 9 aydan 10 yil 6 aya kadar hapisle cezalandirilmasi talep edildi.

Hazirlanan iddianamede diger süpheli Cihan Yücel hakkinda ise zincirleme sekilde ‘kisisel verileri hukuka aykiri olarak ele geçirmek veya yaymak’ suçundan 3 yildan 6 yila kadar hapis cezasina çarptirilmasi talep edildi.
Kaynak: İHA