Igdir'da Islenen Çifte Cinayette Baba 'Kasten Öldürme' Suçundan Tutuklandi

Igdir’in Halfeli beldesinde iki kisinin öldürülmesi ile ilgili gözaltina alinan ve adliyeye sevk edilen baba Mehmet Arisli ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklandi, oglu ise adli kontrol sarti ile serbest birakildi.

Igdir'da Islenen Çifte Cinayette Baba 'Kasten Öldürme' Suçundan Tutuklandi
Igdir’in Halfeli beldesinde iki kisinin öldürülmesi ile ilgili gözaltina alinan baba ile oglu adliyeye sevk edildi. Cinayeti itiraf eden Mehmet Arisli’nin korkutmak için Kalasnikof ile ates açtigini oglu Kemal Arisli ile arkadasi Yasar Karadag oldugunu bilmedigini söyledigi ögrenildi. Igdir’in Halfeli beldesinde yasayan Yasar Karadag ve Kemal Arisli pazartesi günü iftardan sonra motosiklete binerek evden çikti. Ikilinin uzun zaman geçmesine ragmen eve dönmemesi sonucu aileleri merak etti. Yapilan aramalar sonucu Halfeli beldesine 4 km uzakliktaki Kürk adi verilen kirsal arazide bulunan yolda motosiklet yaninda iki ceset bulundu. Yapilan kimlik kontrolünde cesetlerin Karadag ile Arisli’ya ait oldugu tespit edildi. Hemen jandarma, polis ve 112 saglik ekiplerine haber verildi.

Olay yerine güvenlik güçleri sevk edilirken, saglik ekiplerinin yaptigi incelemede Karadag ve Arisli’nin hayatini kaybettigi belirlendi. Karadag ile Arisli’nin cansiz bedeni Igdir Devlet Hastanesi morguna kaldirildi. Sali günü Igdir Devlet Hastanesi morgundan alinan Yasar Karadag ile Kemal Arisli’nin cenazesi Igdir’in Halfeli beldesi mezarliginda defnedildi. Güvenlik güçleri cinayetle ilgili sorusturmayi genisletti, köyde yasayan birçok kisiden ve aileden ifade alindi. Bu sirada Kemal Arisli’nin babasi Mehmet Arisli itirafta bulunarak çifte cinayeti isledigi Kalasnikof ile teslim oldu. Baba Arisli ifadesinde, "Tarlamin etrafina çit çekiyordum, çitler birkaç defa hirsizlar tarafindan çalindi. O gün yine çektigim çitleri kontrol etmek için silahimi alip gittim. Iki kisiyi gördüm. Korkutmak için ates ettim. Onlarin oldugunu bilmiyordum" dedi.

Baba Arisli, ayrica gözaltina alinan oglu Ibrahim Arisli’nin olayla ilgisinin olmadigini söyledi.



Sorgulari tamamlanan Mehmet Arisli ile birlikte oglu Ibrahim Arisli yapilan islemlerin ardindan çelik yelek giydirilip güvenlik önlemleri arasinda adliyeye sevk edildi. Oglu Kemal Arisli ile arkadasi Yasar Karadag’i öldüren baba Mehmet Arisli ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklandi. Mehmet Arisli’nin oglu Kemal Arisli’nin kardesi Ibrahim Arisli ise adli kontrol sarti ile serbest birakildi.
Kaynak: İHA