Çiftçilere Tohum, Fidan, Seker Ve Gübre Destegi

Kütahya Il Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan üreticilere yaglik ayçiçegi tohumu, nohut, gübre ile birlikte ari yetistiricilerine seker dagitimi, kent protokolünün katilimi ile gerçeklestirildi.

Çiftçilere Tohum, Fidan, Seker Ve Gübre Destegi
Pazartesi Kapali Pazar alaninda yapilan dagitim törende konusan Kütahya Belediye Baskani Prof. Dr. Alim Isik, “Valimizin belediyeler araciligi ile böyle bir desteklemeyi yapabilecegimizi söylemesi ile birlikte, bu isin ne kadar önemli oldugunu bizde anladik. Geçen ay yaptigimiz törenle, Kütahya Belediyesi’ne ait olan 26 mahallemize benzer destekleri yaptik. Geride kalan iki yillik süreçte dünyanin yasadigi pandemi etkisi ile basta tarim olmak üzere tüm üretimlerin ne kadar önemli oldugunu tüm dünya ögrendi. Içinde bulundugumuz sartlarda bu desteklerin çok anlamli oldugunu ifade ediyorum. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Üreticilerimize hayirli olsun” dedi.

Hibe desteginin 10 milyon TL’ye ulastigini kaydeden AK Parti Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, "Kütahya Il Tarim ve Orman Müdürlügümüzce 2022 yili "Tarim Arazilerinin Kullaniminin Etkinlestirilmesi Projesi’ çerçevesinde düzenlenen programda; degerli çiftçilerimize; 11 ton yaglik ayçiçegi, 146 ton nohut tohumu, seker ve 400 ton gübre dagitimi gerçeklestirdik. Toplamda 10 milyon TL’ye ulasan hibe desteginin üreticilerimize hayirli, bereketli olmasini diliyor, Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan basta olmak üzere, emegi geçen herkese tesekkür ediyorum" ifadelerini kullandi.

Üreticilere bereketli bol kazançlar temennisinde bulunan Kütahya Valisi Ali Çelik, "Çiftçilerimize; 11 ton yaglik ayçiçegi, 146 ton nohut tohumu, seker ve 400 ton gübre desteginde bulunduk. Tohumlarin çiftçilerimize bereket ve bol kazanç getirmesini diliyor; Cumhurbaskanimiz basta olmak üzere destek veren, emegi geçen herkese tesekkür ediyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA