Bakan Kurum Açiklamasi 'Cumhurbaskanimizi Daha Büyük Hedefler Için Yeniden Seçecegiz'

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, “Hiç süpheniz olmasin, 2023 hedeflerine ulasacagiz. Büyük ve güçlü Türkiye’nin insasini tamamlayacagiz. Van’dan baslamak üzere, 81 ilimiz 972 ilçemizde davamizin bayragini yine göndere, yine en yüksege çekecegiz. Cumhurbaskanimizi daha büyük hedefler için yeniden seçecegiz” dedi.

Bakan Kurum Açiklamasi 'Cumhurbaskanimizi Daha Büyük Hedefler Için Yeniden Seçecegiz'
Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, Van’da toplu açilis törenine katildiktan sonra Van Valiligi ziyaret etti ardindan AK Parti Il Baskanligi önündeki millet bahçesi alanina geçti. Burada fidan dikip ilk suyunu veren Bakan Kurum, daha sonra Özalp ilçesinde verilen iftar yemegine katildi.

Bakan Kurum, yaptigi konusmada, bu aksam dava arkadaslariyla bir arada olduklarini belirterek, "Ben büyük Türkiye davasina gönül vermis, hizmet vermis, bu davaya bas koymus ve ahirete irtihal etmis tüm büyüklerimize, bu mübarek aksamda Cenab-i Allah’tan rahmet diliyorum. Kurulusundan bugüne davamiza katki vermis, emek ve alin teriyle tam bagimsiz Türkiye, büyük Türkiye davasina hizmette bulunmus; basta bu salondakiler olmak üzere tüm dava arkadaslarimiza aziz milletimiz adina sonsuz sükranlarimi sunuyorum. Selçuklu mirasi, Osmanli bakiyesi, Cumhuriyetimizin yükselen sehri, davamizin kalesi Van’imizda olmamiz münasebetiyle bir duami tekrar etmek istiyorum. Rabbim, bu milletin hizmetkâri olmayi bizlere nasip eyle! Bu davanin vazifelerini yerine getirmeyi hepimize nasip eyle! Son günümüze, son nefesimize kadar bu kutlu yürüyüse hizmet etmeyi bizlere nasip eyle! Bugün Anadolu’nun her yerinde yapilan bu duaya âmin ediyorum. Sizlere ortak sevdamiz, kutlu liderimiz, Cumhurbaskanimiz, Baskomutanimiz Recep Tayyip Erdogan’in en derin sevgilerini, selamlarini, muhabbetlerini iletiyorum" dedi.



"Istiklal Savasi’ni hep birlikte kazandik, istikbal mücadelesini de yine hep birlikte kazanacagiz"

Bugün Van’da yatirimlarin açilislarini yaptiklarini dile getiren Bakan Kurum, konusmasini söyle sürdürdü:

"Millet bahçelerimizi fidanlariyla bulusturduk. Dar gelirli kardeslerimizin yeni yuvalarini müjdeledik, yeni projelerimizi büyük bir heyecanla baslattik. Ben bunlarin detaylarina girmeyecegim. Ben bu aksam daha çok, burada olmaktan dolayi hissettiklerimden, duygularimdan bahsedecegim. Çünkü bugün Van’i gezerken, Vanlilari dinlerken, dertlesirken hakikaten çok duygulandik, çok özel anlar yasadik. Simdi bu güzel iftar programinda da sizlere bakinca bugünkü gibi bir kez daha kalbimiz titredi. Bu ne güzel bir birliktelik, bu ne güzel bir kardeslik coskusu. Inanin anlatacak kelime bulamiyorum. Allah sizlerden razi olsun. Daha Van’a gelmeden önce kalbimize düsenler, sizleri gördükten sonra daha bir perçinlendi. Bizi biz yapan, bizi bir yapan seyleri düsündük, yeniden hatirladik. En çok da, ayni mezarda yan yana yatan yigitlerimizi, sehadeti hatirladik. Gelin, bir kez daha hep birlikte hatirlayalim. Gürpinar Savacikli Ömer, Çanakkale’deydi; Kanlitepe çatismasinda sehit düstü. Gevas Atalanli Ismail, Çanakkale Merkeztepe’de sehit oldu. Ercis Tasliçay Köyünden Ali oglu Hursit, Çanakkale’de bu vatan için canini feda etti. Vanli Seyhmustafaogullarindan o güzeller güzeli Sitki’miz yine Çanakkale Muharebesinde gögsünü düsmana siper etti. Hemen yanlarinda Ankarali, biyiklari yeni terlemis bir genç vardi. Öte yanda Konyali Mustafa, Tokatli, Rizeli, Adiyamanli, Bingöllü, Agrili, Erzurumlu, Tekirdagli Aliler, Mehmetler vardi. Vanli aslanlarimiz, o güzel sehitlerimiz kardesleriyle birlikte, omuz omuza, gözlerini bir an bile kirpmadan düsman üstüne yürüdüler, sahadete kostular. Hani Mehmet Akif diyor ya; ’Ey sehid oglu sehid, isteme benden makber! Sana agusunu açmis duruyor peygamber.’ Iste ismini sayamadigimiz daha nice sehitlerimiz; o mübarek serbeti, Sevgili Peygamberimizin mübarek, muazzez ellerinden yudumladilar. Istiklal Harbi’nde, Kafkas Cephesi’nde, Çanakkale’de, Sarikamis’ta bu vatanin müdafaasini hep birlikte yaptik. Tüm medeniyetlerin kalbi olan bu aziz cografyada, 780 bin kilometrekarelik vatan topraginda gönül birligi, kader birligi yaptik. Nesede birdik. Üzüntüde de bir olduk. Birlikte güldük, birlikte hüzünlendik. Nasil dügünlerde birlikte halay çektiysek, acilarimizda, kayiplarimizda, cenazelerimizde birlikte gözyasi döktük. Sehitlerimizin, yitirdiklerimizin ardindan dudaklarimizda hep ayni dualar vardi. Bir zamanlar, Edirne’den Van’a hepimizin basi egikti, boynu büküktü. Simdi artik baslarimiz dik, boynumuzu yere egmiyoruz. Eskiden kalbimiz kirikti, gönlümüz harabeye dönmüstü. Simdi artik kalbimizde nese var, gönlümüz yarinlarin umutlariyla dolu. Ayni gök kubbenin altinda, ayni sanli bayragin gölgesinde, bu aziz devletin, bu cennet vatanin, bu kutlu ülkenin vatandaslari olarak istikbale umutla, ümitle, askla bakiyoruz. Biz bu salondakiler, 85 milyon bütün bir milletimiz; bu ülkeyi hep birlikte kurduk, Istiklal Savasi’ni hep birlikte kazandik, istikbal mücadelesini de yine hep birlikte kazanacagiz."

"Cumhurbaskanimizi daha büyük hedefler için yeniden seçecegiz"

"Anadolu’yu kendimize hep birlikte vatan yaptik" diyen Bakan Kurum, "Bugünün Türkiye’sini de isbirlikçilerin, vesayetçilerin, hain darbecilerin ellerinden, bu davanin neferlerinin verdigi mücadeleyle hep birlikte kurtardik. Simdi önümüzde çok daha çetin bir mücadele, çok daha büyük bir hedef var. 2023 seçimleri. Ben tüm kardeslerimizi, bu milletin hak ettigi istikbal için gayrete, mücadeleye davet ediyorum. Tüm kardeslerimizi her zamankinden daha çok çalismaya çagiriyorum. Kökleri yüzyillar önce Anadolu cografyasina atilmis bu hareket, sizlerin omuzlarinda yükselmistir. Simdi yeniden, daha güçlü, daha azimli bir sekilde, askla, dava kardesligiyle saflarimizi siklastirmanin vaktidir. Hiç süpheniz olmasin, 2023 hedeflerine ulasacagiz. Büyük ve güçlü Türkiye’nin insasini tamamlayacagiz. Van’dan baslamak üzere, 81 ilimiz 972 ilçemizde davamizin bayragini yine göndere, yine en yüksege çekecegiz. Cumhurbaskanimizi daha büyük hedefler için yeniden seçecegiz. Ben ortaya koyacaginiz yüksek mücadele azmi ve ask için; var gücünüzle meydana getireceginiz tüm gayretler için simdiden hepinize tesekkür ediyorum, sükranlarimi sunuyorum" ifadelerini kullandi.

"Dünyanin en büyük 10 ekonomisi listesine, Türkiye’nin adini altin harflerle yazdiracagiz"

Bugün salginla, ekonomi manipülasyonlariyla mücadele ettiklerini söyleyen Bakan Kurum, "Firsatçilarla mücadele ediyoruz. Küresel çetelerle mücadele ediyoruz. Vatandaslarimizi koruyacagiz. Sosyal destek programlarimizi arttiracagiz. Geçici olduguna yürekten inandigimiz hayat pahaliliginin önüne hizlica geçecegiz. Allah’in izniyle; birileri istese de istemese de, dünyanin en büyük 10 ekonomisi listesine, Türkiye’nin adini altin harflerle yazdiracagiz. Çünkü bizim Gürpinarli Ömer’imize, Gevasli Ismail’imize, Ercisli Hursit’imize, Sitki’miza, Alilerimize, Mustafalarimiza, tüm sehitlerimize sözümüz var. Evelallah Vanli mert, yigit kardeslerimizle sehitlerimize verdigimiz sözü, her ne pahasina olursa olsun tutacagiz. Siz sevgili Vanli kardeslerimize inaniyorum. Vanli dava arkadaslarimiza güveniyorum. Bu duygularla Ramazaninizi bir kez daha tebrik ediyorum. Rabbimden bizleri bayrama ulastirmasini niyaz ediyorum. 2023’ün Büyük Türkiye’si hayirli olsun diyor, sizleri bir kez daha sevgiyle, saygiyla, hürmetle, muhabbetle selamliyorum" seklinde konustu.

Bakan Kurum, partisi tarafindan verilen iftar programinin ardindan gençlerle bulusmak üzere il merkezine geçti.
Kaynak: İHA