Bakan Akar Açiklamasi 'Kültür Dünyasina Bir Eser Daha Kazandirmanin Gurunu Yasiyoruz'

2. Hava Bakim Fabrika Müdürlügü’nde düzenlenen ‘Kayseri Uçak Fabrikasi Kitabi Tanitim Etkinligi’ düzenlendi.

Bakan Akar Açiklamasi 'Kültür Dünyasina Bir Eser Daha Kazandirmanin Gurunu Yasiyoruz'
2. Hava Bakim Fabrika Müdürlügü’nde düzenlenen ‘Kayseri Uçak Fabrikasi Kitabi Tanitim Etkinligi’ açilisinda konusan ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalis; “Bu eser bakanimizin tesvik ve yol göstermesiyle basta üniversitemiz olmak üzere büyüksehir belediyemiz ve diger kuruluslarin katkilariyla yayin hayatina kazandirilmistir. Türkiye’nin ilk uçak fabrikasinin Kayseri’de açilmis olmasi tesadüf degildir. Üniversitemiz bünyesinde faaliyetini sürdüren Erciyes Teknopark’in savunma sanayideki çalismalarinda yakit sistemleri basta olmak üzere birçok alanda üretim yapmaktadir. Erciyes Üniversitesi egitim, ögretim faaliyetlerinin yani sira ülkenin ihtiyaci olan katma deger ürünleri ortaya çikarmak amaciyla çalismalara devam etmektedir. Bu eserin ortaya çikmasinda emegi geçen herkese tesekkür ederim” ifadelerini kullandi.

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç ise; “1920’li yillar Kayseri’de elektrik bile yok, cumhuriyetimiz kurulmus, daha sonra Atatürk’ün talimatiyla Teyyare Fabrikasi kurulmasina karar verilmistir. Dogru düzgün yolumuz yok, tren yolumuz da yok. Nigde Ulukisla’ya kadar parçalar geliyor, daha sonra parçalar kagnilarla Kayseri’ye getiriliyor. Savunma sanayinin ülkemizde iyi bir noktaya geldigi bu süreçte Kayseri’nin unutulmamasi gerekiyor” dedi.

Programda konusan Milli Savunma Bakani Hulusi Akar ise; “Sanayiden ticarete turizmden egitime birçok alanda öncü olan Kayseri’nin kültür dünyasina bir eser daha kazandirmasinin hakli gururunu yasiyoruz. Bu eserin ortaya çikmasinda emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Sehirlerin ruhunu yansitan önemli semboller vardir. Suan içinde bulundugumuz fabrika da kayseri ile özdeslesen bir yerdir” seklinde konustu.

Programa; Genelkurmay Baskani Orgeneral Yasar Güler, Kara Kuvvetleri Komutani Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutani Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutani Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Bakan Yardimcisi Muhsin Dere de katildi.

Kaynak: İHA