Soylu Açiklamasi '(AFAD Egitimleri) Yogun Bir Çalismayla 56 Milyon 600 Bin Kisiye Ulasarak Geçen Seneyi Kapattik'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, "Geçen yil afet egitim yiliydi. Bir önceki yil afetlere hazirlik yiliydi. Geçen yil afet egitim yili kapsaminda 51 milyon kisiye ulasma hedefimiz vardi. Kimine internet üzerinden kimine yüz yüze egitimlerle Covid-19 salginina ragmen yogun bir çalismayla 56 milyon 600 bin kisiye ulasarak geçen seneyi kapattik" dedi.

Soylu Açiklamasi '(AFAD Egitimleri) Yogun Bir Çalismayla 56 Milyon 600 Bin Kisiye Ulasarak Geçen Seneyi Kapattik'


Içisleri Bakani Süleyman Soylu, AFAD Genel Merkezi’nde düzenlenen sertifika törenine katildi.

13 tanesi Kentsel Arama Kurtarma ve 1 tanesi beslenme alaninda olmak üzere 14 Sivil Toplum Kurulusu’nun toplamda 387 üyeye akreditasyonu gerçeklesti. Afet yönetiminde gereken farkindaliga, kapasiteye ve koordinasyona sahip olundugunu kaydeden Bakan Soylu, “Türkiye Afet Müdahale Planimiz var, Türkiye Afet Risk Azaltma planimiz var. Bunun altinda her il için 81 vilayet için 2020 yilinin sonunda basladigimiz ve 2021 yilinin sonunda bitirdigimiz 2022 yilinin da ilk ayinda Türkiye afet risk azaltma planini gerçeklestirdigimiz hem 81 ilimizde depremden sele kadar endüstriyel kazalara kadar tüm afet risklerini içeren her ilin önceliklerini içeren ve o ilin üniversitesinden valiligine kadar belediyesinden Il Özel Idaresine kadar tüm kurumlarini ayni çati altinda canli bir il risk azaltma planlarimiz var” ifadelerini kullandi. Soylu, Istanbul basta olmak üzere Türkiye’de toplanma alanlariyla ilgili toplamda 28 bin 496 toplanma alaninin yapilmasi konusunda bir eylem plani ortaya koyuldugunu söyledi.



“YOGUN BIR ÇALISMAYLA 56 MILYON 600 BIN KISIYE ULASARAK GEÇEN SENEYI KAPATTIK”

Afet Egitim Yili kapsaminda önemli ilerlemeler kaydedildigini aktaran Soylu, “Geçen yil afet egitim yiliydi. Bir önceki yil afetlere hazirlik yiliydi. Geçen yil afet egitim yili kapsaminda 51 milyon kisiye ulasma hedefimiz vardi. Kimine internet üzerinden kimine yüz yüze egitimlerle Covid-19 salginina ragmen yogun bir çalismayla 56 milyon 600 bin kisiye ulasarak geçen seneyi kapattik. Üniversitelerle, yerel yönetimlerle, sivil toplum kuruluslariyla, sendikalarimizla is birligimizi ve koordinasyonumuzu arttirmaya devam ettik. 183 üniversite 13 bakanlik 14 sendika, federasyon ve meslek kurulusu 14 bransta spor federasyonu ve 4 özel kurulusla is birligi protokolleri imzaladik” dedi.



“16 MILYON 617 BIN 900 KISI TATBIKATA KATILDI”

Türkiye genelinde tüm okullarda afet egitimi ve tatbikatlarinin sürdügünün altini çizen Soylu, “Il düzeyi Türkiye Afet Müdahale plani tatbikatlarimiz, il düzeyi çig tatbikatlarimiz bunlardan en kapsamlilarindan birisini daha yine gerçeklestirdik. 81 ilimizde bulunan tüm okullarda es zamanli olarak gerçeklestirdigimiz deprem ani tahliye tatbikati. Bu tatbikatta da Sayin Milli Egitim Bakani ile 15 milyon 326 bin 705 ögrenci, 1 milyon 68 bin 373 ögretmen, 167 bin 378 çalisan, 51 bin 743 AFAD gönüllüsü, 358 Sivil Toplum Kurulusu, 3 bin 505 Sivil Toplum Kurulusu üyesi olmak üzere toplam 16 milyon 617 bin 900 kisi bu tatbikata katildi” açiklamasinda bulundu.

(Oguzhan Halil Özbek - Yunus Özkan / IHA)
Kaynak: İHA