Baskan Sahiner Açiklamasi 'Kurulan EDS Sisteminin Ilçeye Hiçbir Faydasi Olmayacak'

Sungurlu Belediye Baskani Abdulkadir Sahiner, ilçe geçisine kurulan ve birkaç gün içerisinde devreye girecek olan EDS sisteminin, Sungurlu’ya hiçbir faydasinin olmadigini ifade etti.

Baskan Sahiner Açiklamasi 'Kurulan EDS Sisteminin Ilçeye Hiçbir Faydasi Olmayacak'
Bakan Yardimcisinin, Sungurlu-Çorum karayoluna çift yönlü araçlarin hiz tespitini yapmak için kurulan EDS’nin ardindan, vatandaslardan gelen talepler üzerine sistemin ilçe geçisini kapsayacak sekilde genisletilecegi yönünde söz verdigini hatirlatan Baskan Sahiner, "Hani sözünüz nerede" diye sordu.

Sungurlu halki cezalandiriliyor

"Delice, Baliseyh, Çerikli belediyelerine gelir var da, Sungurlu’ya neden yok?" diye soran Baskan Sahiner, "Sungurlu’ya, Delice ve Baliseyh’te oldugu gibi foto kapan yani Anlik Hiz Tespiti yerine, Ortalama Hiz Tespit Sistemi kurdular. Bu sistemin Sungurlu ve halkina hiçbir faydasi yok. Sirf belediye bu sistemden gelir elde etmesin diye alelacele kurduklari ortalama hiz tespit sistemiyle, aslinda Sungurlu halkini cezalandiriyorlar" diye konustu.



Sirf yapmis olmak için kurulan bir sistem

Baskan Sahiner, asil kurulmasi gereken EDS sistemi ile belediyeye gelecek olan gelirin Sungurlu halki için arti hizmetler demek oldugunun altini çizerek, “Sadece halkin gözünü boyamak için, sirf yapmis olmak adina kurulan bir sistem. Tamamen oldu bittiye getirilen bu sistem, 6 kilometre mesafe arasi ortalama hiz tespiti yapacak. Yani belirlenen hiz limitleri disini çikan bir araç, PTS’lerden birine girmediginde ceza yazilmayacak ve kazalarinda önüne geçilmeyecek" ifadelerini kullandi.

"Artik, masasinda sadece Sungurlu’yu geriletme projesi oldugunu düsünür olduk" diyen Baskan Sahiner, “Diger belediyelere yapilanlar, bize gelince görmezden, duymazdan geliniyor. Sanirim Belediyeye, dolayisiyla halka gelir saglanmasin diye, her konuda oldugu gibi EDS’de de belediyeyi kasitli devre disi birakildi” seklinde konustu.

Kaynak: İHA