Cumhurbaskani Erdogan'dan Mehmetçige Iftar Sürprizi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Milli Savunma Bakani Hulusi Akar ve TSK komuta kademesi ile birlikte Mehmetçige sürpriz bir ziyaret gerçeklestirerek, iftari terörle mücadele operasyonlarinda önemli basarilar saglayan Yüksekova’daki 3. Piyade Tümen Komutanligi’nda yapti.

Cumhurbaskani Erdogan'dan Mehmetçige Iftar Sürprizi
Cumhurbaskani Erdogan, beraberinde Bakan Akar ile Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki 3. Piyade Tümen Komutanligi’na geldi. Terörle mücadele operasyonlarinda büyük basarilar elde eden birlige gelisinde Genelkurmay Baskani Orgeneral Yasar Güler, Kara Kuvvetleri Komutani Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutani Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutani Orgeneral Hasan Küçükakyüz tarafindan karsilanan Erdogan, iftar için erbas-er yemekhanesine geçti. Yemekhaneye girisinde Mehmetçigi selamlayan Cumhurbaskani Erdogan, Milli Savunma Bakani Akar ve TSK komuta kademesi ile okunan duanin ardindan askerlerle birlikte karavanadan yemek yiyerek iftarini yapti.

Öte yandan, Mehmetçige yapilan sürpriz ziyaretin büyük bir hassasiyetle planlandigi ögrenildi. Günlük programinda yer almayan ziyaretinde Cumhurbaskani Erdogan’in yaninda Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun ve Cumhurbaskanligi Özel Kalem Müdürü Hasan Dogan yer aldi. Ziyaret sirasinda Cumhurbaskani Erdogan’in Cumhurbaskanligi forsu yer alan bir mont ve üzerinde “Cumhurbaskani” yazan sapka takmasi dikkat çekti.

Cumhurbaskani Erdogan’i karsilarinda gören vatandaslar saskina döndü

Iftar sonrasi birligin faaliyetlerine iliskin bilgi alan Cumhurbaskani Erdogan, daha sonra Bakan Akar ve TSK komuta kademesi ile ilçe merkezinde esnaf ziyareti gerçeklestirdi. Ipek Yolu Caddesi’ndeki bir pastaneyi de ziyaret eden Cumhurbaskani Erdogan’i karsilarinda gören vatandaslar kisa süreli saskinlik yasadi. Pastanedeki vatandaslarla tek tek sohbet eden Erdogan, 4 aylik Yagiz Efe isimli bebegi de kucagina alarak sevdi. Milli Savunma Bakani Akar ve TSK komuta kademesi ile bir süre pastanede oturarak gençlerle de sohbet eden Cumhurbaskani Erdogan, pastanenin çikisinda vatandaslarin yogun ilgisiyle karsilasti.
Kaynak: İHA