AKMIB'de Saadettin Çagan Yeniden Baskan

Akdeniz Ihracatçi Birlikleri (AKIB) bünyesindeki Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamulleri Ihracatçilari Birligi’nin (AKMIB) 2021 Yili Olagan Seçimli Genel Kurulu’nda mevcut baskan Saadettin Çagan yeniden baskan seçildi.

AKMIB'de Saadettin Çagan Yeniden Baskan
AKIB merkez binasindaki toplanti salonunda gerçeklestirilen AKMIB 2021 Yili Olagan Seçimli Genel Kurulu’nda mevcut Yönetim Kurulu Baskani Saadettin Çagan’in liderliginde tek listeyle seçime gidildi. Gemsa Boya Ambalaj Malzeme San. Tic. Ltd. Sti. adina Ferit Dizman’in divan baskanligini yaptigi genel kurula katilan AKMIB üyeleri, 4 yil süreyle görev yapacak yönetim kurulu baskani ile yönetim kurulu ve denetim kurulunun asil ve yedek üyeleri ile Türkiye Ihracatçilar Meclisi’nin genel kurulunda AKMIB’i temsil edecek delegeleri belirledi. Kullanilan 34 oyun tamamini alan Saadettin Çagan güven tazeledi.

Genel kurul üyelerine desteklerinden dolayi tesekkür eden AKMIB Yönetim Kurulu Baskani Saadettin Çagan, sektörün güçlü isimlerinden olusan yönetim kuruluyla birlikte Türk kimya endüstrisini dünya arenasinda en üst seviyeye yükseltmek için yeni dönemde de büyük bir gayretle çalismaya devam edeceklerini vurguladi. Baskan Çagan, “2021 yilinda bir önceki yila kiyasla yüzde 62 artis yakalayip 4,18 milyar dolarlik ihracat gerçeklestiren Birligimiz, dünya genelinde ham madde, navlun ve enerji maliyetlerinin katlanarak arttigi süreçte de yakindan tedarik egilimiyle ortaya çikan firsatlari en iyi sekilde degerlendirerek 2022 yilinda da basari hikâyelerine yenilerini ekleyerek ihracat rekorlari kirmaya devam ediyor. Yeni dönemde de Yönetim Kurulu Baskan Yardimciligi görevini sürdürecek olan duayen ihracatçi agabeyimiz Ugur Ates’in bilgi ve tecrübelerinden yararlanarak yönetim kurulu üyelerimizin heyecan ve hassasiyetiyle sektörümüzün ülkemiz ve bölgemiz ihracatinda zirvelerde olmasi için kararlilikla çalisacagiz. Covid-19 pandemisinin sona ermesini avantaj kabul edip hedef pazarlara yönelik fuarlara katilimdan ticaret heyetlerinin düzenlenmesine kadar yogun bir çalisma temposuna girecegiz. Yeni dönemde Türk Cumhuriyetleri ve Afrika ülkelerini hedef pazarlarimiz olarak belirledik. Buna göre planlamalarimizi olgunlastirip, ülkemizin kalkinmasina daha güçlü destekler verecegiz” diye konustu.



11 kisilik yönetim kurulu belirlendi

Nur-Is PVC Kereste Ins. Taah. Yapi Elem. Paz. San. Tic. Ltd. Sti. adina Saadettin Çagan’in baskanligindaki AKMIB Yönetim Kurulu su firmalarin temsilcilerinden olustu:

"Altin Ates Kimya A.S., Türkiye Petrol Rafinerileri A.S., Beyaz Kâgit ve Hijyenik Ürn. Tem. Ins. San. Tic. A.S., Petlas Lastik San. Tic. A.S., Hak Plastik Ambalaj San.ve Tic. A.S., SASA Dis Tic. A.S., Meltem Kimya ve Tekstil San. Ith. Ihr. ve Tic.A.S, Rainbow Polikarbonat San. Tic. A.S., ACN Kimyasal Maddeler Ins. Oto. Teks. Konf. San. Tic. A.S., Yalim Dis Ticaret A.S."
Kaynak: İHA