Diyarbakir'da Anne Ve Babalarin Evlat Nöbeti 952. Günde

Çocuklari terör örgütü PKK tarafindan zorla daga kaçirildigi iddiasiyla HDP Diyarbakir Il Baskanligi önünde bulunan ailelerin evlat nöbeti 952’inci gününde de devam ediyor.

Diyarbakir'da Anne Ve Babalarin Evlat Nöbeti 952. Günde
Evlat nöbetinde olan baba Süleyman Aydin, 7 yil önce terör örgütü PKK tarafindan zorla daga kaçirildigini iddia ettigi oglu Özkan (22) için 952 gündür HDP Il Baskanligi önünde beklediklerini söyledi.

Çocuklarinin HDP araciligiyla daga kaçirildigini iddia eden baba Aydin, anne ve babalar olarak asla yilmayacaklarini vurguladi. Aydin, "Biz, hakli olan mücadelemizde evlatlarimizi HDP’den istiyoruz. Biz buradan asla kalkmayacagiz ve HDP bizim çocuklari daga göndermistir. HDP bizim çocuklari getirmedigi müddetçe asla bu kapidan kalkmayacagiz ve sonuna kadar bu mücadelemize devam edecegiz” dedi.

Ogluna ve daga kaçirilan diger ailelerin çocuklarina teslim olmalari için çagrida bulunan Aydin, “Oglum bakiniz bizi kapilarinda ölüme mahkum etmisler, sizleri de daglarda, magaralarda ölüme mahkum etmisler. Oglum, eger sesimizi duyuyorsaniz gelin güvenlik güçlerine teslim olun” çagrisinda bulundu.
Kaynak: İHA