Kütahya'da 46 Sanatçinin 86 Eseri Sanatseverlerin Begenisine Sunuldu

Dumlupinar Üniversitesi (DPÜ) Kütahya Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu (KSBMYO) ile Kütahya Kültür Sanat Dernegi (KÜSAD) is birligi ile ’Kurtulusun Esigi Dumlupinar 1922 100. Yil Sergisi’nin açilisini gerçeklestirdi.

Kütahya'da 46 Sanatçinin 86 Eseri Sanatseverlerin Begenisine Sunuldu
Sera Yasam Merkezi’nin Sanat Galerisi’nde açilan serginin açilisina Dumlupinar Kaymakami Bugra Karadag, KÜSAD Baskani Bayram Yildiz, KSBMYO Müdürümüz Doç. Dr. Hakan Kara, sanatçilar, dernek üyeleri ve vatandaslar katildi.

46 sanatçinin 86 eserinin yer aldigi Kurtulusun Esigi Dumlupinar 1922 100. Yil Sergisi’nin açilisinda konusan KÜSAD Baskani Bayram Yildiz, KÜSAD olarak sosyal sorumluluk anlaminda bir farkindalik olusturmak için böyle bir sergi açtiklarini kaydederek, KÜSAD sanatçilarina tesekkürlerini sundu.

Sözlerine "Dumlupinar üzerine söylenmesi gereken çok sey var" diyerek baslayan Müdürümüz Doç. Dr. Hakan Kara ise, "Anadolu bizim evimiz. Bu halk tarihten bu yana iki farkli yeri vatan bellemistir. Birisi Anadolu, birisi de sanirim cennettir. O cennete bizlerden önce giden sehitlerimizi yad etmek adina bugün KÜSAD ile kardes bir kurulus olarak is birligi yaptik" dedi.

Dumlupinar Ilçesi Kaymakami Bugra Karadag ise, "2022 yilinda 922 ilçe arasinda kendimi en sansli kaymakam olarak görüyorum. Çünkü tarihi misyonu itibariyle çok önemli bir ilçe olmasi öncelik arz ediyor. Devaminda da tüm Kütahya’da bu ilçenin sahiplenilmesi benim için gurur verici" seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan sergi sanatseverlerle bulustu.(EFE-)
Kaynak: İHA